Ahojte. Poradili by te prosim cloveku bez imunity co ma robit? Moja imunita v podstate neexistuje, od konca septembra mam uz treti krat nadchu, som vkuse chora, stihla som mat niekolko horucok, chripku, aj zapal stredneho ucha, anginu, cele hrdlo mam zahlienene uz 3 mesiace... mne to nebavi vkuse prezivat (pri lekarovi som samozrejme bola ale ten riesi choroby, nie imunitu), ako mam prestat byt chora? Vitaminy sem tam beriem ale ucinok ziadny...dakujem za rady
Moja imunita neexistuje
Vitaminy brat sem tam nema zmysel, pri nich je tiez treba pravidelnost, ako pri vsetkom, aj pri liekoch. Na imunitu maju dobry vplyv enzymy, tie dokazu aj imunitu podporovat a zaroven aj liecit, ked je na tom imunita zle, jak zrejme v tvojom pripade.
Ake vitaminy beries? Peries poctivo bez vynehavania?
Poriadne si to vylezala? Vybrala lieky od DR?
Poslal ta na imunologiu a prislusne vysetrenia? Mas partnera? Rodinu? Su zdravy? Ako sa stravujes?
Ahoj, ak máš problém s imunitou jednoznačne odporúčam prehodnotiť to, ako sa stravuješ. Ja som bojovala pred 5 rokmi so silnou alergiou na prach, peľ a perie, a rozhodla som sa, že lieky brať nebudem. Začala som sa stravovať podľa knihy Antónie Mačingovej - Najedzte sa do štíhlosti 1 a alergia je po 5 rokoch akoby úplne preč...
Zena niekedy to môže byť odrazom psychiky, ale niekedy aj nie to sa takto zovšeobecniť určite nedá, to proste som si istá. Lebo mám s tým skúsenosť. Dobré by bolo podstúpiť vyšetrenia aby sa zistilo kde je problém, lebo toto jasné, že normálne nie je!
Nepreháňaš to? Ak by to bola pravda, potom by si už nebola! Tvoja imunita je odrazom tvojej psychiky, ale môžeš využiť doleuvedenú radu a zájsť k alergiológovi/imunológovi, len ten ti presne povie, či to bola len ojedinelá epizóda alebo ti nájde tvoju "stratenú imunitu"! : D
Popis tvoj jedálniček čo jedavas na raňajky,obedy,vecere.
Keď máš nejakú chorobu, ideš k lekárovi s chrípkou, nádchou, angínou. Keď si často chorý/á, vypýtaj si od obvodného papierik na imunologické vyšetrenie (alergológovia sú zároveň aj imunológovia), aby Ti vyšetrili imunitu, a na základe výsledkov vyšetrenia Ti naordinovali lieky na jej posilnenie.
O prírodných liekoch na jej posilnenie si vygoogli a nájdeš kopec všeličoho. Najviac je to asi o psychike. Nezaťažovať sa ľuďmi, ktorí sa nesprávajú tak, ako by si chcel/a, netrápiť sa nad niečím, čo nezmeníš, hľadať vo všetkom to dobré a pozitívne. Samotná psychika však už nepomôže, keď je problém, takže aj lekársky pekne doriešiť.