Po PPP stále priberám

Príspevok v téme: Po PPP stále priberám
DeMes

Dobrý deň,

viete mi niekto poradiť, som úplne zúfala z toho. Pred dvoma rokmi som schudla z vysokej váhy 65 kg na 52 kg. (169 cm) Chudla som naozaj nezdravo, nič som nejedla len cuketu a cottage cheese dookola. Extrémne som cvičila a ešte som ako brigádnička pracovala ako čašníčka. Mala som veľa pohybu. Telo to však nevydržalo, skolabovala som, skončila som v nemocnici kde mi na rovinu povedali, že ak neprestanem s chudnutím, zomriem. Začala som navštevovať terapeuta a začala som ZDRAVO jesť. Stále som cvičila no váha mi stúpla na 57 kg. Cítila som sa fajn. Potom som žiaľ prehupla do záchvatového prejedania a začala som si dávať takzvaný "čiť deň" kedy som jedla všetko doslova som žrala piate cez devaite pečivo hlavne. Ale len v tento jeden deň a tým bol piatok. Ostatné dni som jedla normálne. No žial i napriek zdravej strave cez týždeň /ranajky vločky, nizkot. jogurt, ovocie, obed zelenina s masom, olovrant ovocie, večera zelenina tofu) a kardiu 5 krát do týždna 25 min behanie po schodoch vo fitku na stroji a plus 15 min domáce cvičenie pribrala som na 59 kg.

Tak som opäť začala trošku obmedzovať to čo jem. Aktuálne som začala jesť ranajky: pohánkové vločky tri lyžice, nizkotučný jogurt, trolinku goja semiačok na vrch a posypem si to mrazeným ovocím. desiata: jablko obed: zelenina surová (tej ale zjem hodne) bud si dám tofu alebo odtučnený cottage cheese k tomu. Snažím sa po 19:00 nejesť. Cvičím len každý druhý den ale 45 min behanie plus 40 drepov, 40 zdvyhanie panvy, 12x zanožovanie každou nohou a to 4 opakovania. Keď cvičím brucho kradio mám rovnaké ale iná zostava cvikov. Ale od jula som začala pracovať v kancelárií a neustále priberám, stále. Hormóny vraj ok. Tak ja už neviem. (Pri radikálnom chudnutí som stratila menštruáciu a od vtedy mi ju nevedia "nahodiť"). Aktuálne mám 62 kg.

anria 44

ozaj kolko mas rokov ? ak si este mladucka . tak telo ma este skvely metabolizmus :) nie je nic preco by si mala priberat ! nejes lieky ,nepijes alk , neprezieras sa ako prasa ! /nespominala si / :) jedine co mozes urobit aby si sa nakopla , dobre prirodzene sa najest ! pit vela vody ! a mat pohyb ! a byt v POHODE a mat sa rad ! uvidis ,ze to pojde dole same od seba . daj tomu cas :) drzim palce ahoj :) a mozes napisat ako ti to ide , rada si to precitam :)

Amon

Telo si prestane ukladat zasoby po nejakom case ked budes jest tolko kolko tvoje telo potrebuje. Vypocitat si to mozes tu:
vyzivovetabulky.sk
Ak sa ten link odstrani tak si vyhladaj vyzivovetabulky bodka sk a najdi si: Kalkulačka cieľa (Potreba denného príjmu kalorií a makronutrientov)

Nie je lahke sa dostat z ppp a na tebe je vidno ze este nie si z toho tak celkom uplne vonku ale dolezite je si to hlavne v sebe vyriesit. Psychologovia niekedy nepomozu a musis to zdolat sama. Skus porozmyslad nad pricinou preco mas takyto vztah k svojej postave, pretoze to nie je zdravy vztah. Porozmyslaj nad svojim zivotom, nad tym aky mas vztah ku sebe samej... Mozno je nieco v tvojom zivote co nemozes ovplyvnit a snazis sa ziskat namiesto toho kontrolu nad svojou vahou.

anria 44

ano a psychika hlavne ,ak sa budes na seba s hnusom pozerat do zrkadla ,v hlave si vytvoris blok .a nebudes chudnut .. vies co mala som nieco podobne ... do 30ky som mala 48kg . aj po porode dokonca som po porode zhodila 28kg len tak same od seba a moje telo sa vratilo same od seba na povodnu vahu .. tuto vahu si moje telo drzalo do 30ky ..a to som zrala ako slon ! ja som sa neobmedzovala v nicom ! sladkosti som jedla na kyble ! po 30 som sa naucila pit vinko v taliansku ,chodili sme tam casto .. /inak som nikdy ani kvapku alku nevypila/ no zachutilo mi , potom aj doma k telke vecer nejake smaky a vinko k tomu , pohodicka ,uvolnenie s celodenenho stereotipu , potom som sa na nic ine cely den netesila , len si sadnut vecer k telke a urobit si pohodicku s poharikom vinka :) no a cuduj sa svete co som netusila .po roku 2 kg hore .. zacalo to postupne , myslela som si ze ok starnem bla bla , nenapadlo ma ze priberam z vina .. V 34 rokov som mala 56kg - za 4 roky som z vina pribrala 8kg !!! samozrejme som si to nechcela pripustit .. ale ked mi uz muz zacal hovorit ,ze priberam ,ze mi do toho nechce kecat ,ale mam nieco robit .. sekla som sa .. a dala som si total hladovku , vravim si ja za tyzden budem mat znova 49 max ! nejedla som nic .. vodu . vodu ,vodu . hryz jablka . nieco malinke aby som neodpadla atd ! ano za 4 dni som mala 50 kg . ale potom som to nevydrzala a zozrala som co som videla .. za tyzden som mala 56 kg !!! bola som zo seba znechutena ! tiez som sa na seba ani nepozerala v zrkadle , potom som zacala behat .. menej jest . lenze uz to islo strasne pomaly .. 3 dni som behala . malo jedla a vaha sa ani nehla ! bolo mi zo seba zle .. a prave preto ,ze som si blokla aj hlavu ! lebo vsetko je v hlave ...........A potom som to prestala riesit .. zacalo mi to byt jedno ,uz ma nebavilo dokola sa riesit . ja nie som tip cloveka co sa dokaze zatat nabehne na novy zivotny styl a ten uz tak zije do konca zivota .. som lenivy clovek . mna nieco nadchne iba chvilu a potom ma to omrzi a spadnem do pohodlia ... no a potom som zacala normalne ranajkovat .. normalny obed .. po 18 som nejedla - rano som sem tam behavala .. vsade som chodila peso .. neriesila som sa .. a kila isli dole same od seba .. teraz mam 53 kg -- ale kedze som milovnik sladkosti ktore si neviem odopriet . dalej dole sa mi nedari . ale drzim sa na tej vahe aspon to - hlavne je prirodzene jest . :) a NEPIT ALK ! !!!!

ahjajjaj

demes, to fakt nemáš nič dôležitejšie na rozume, ako Tvoje schudnutie a priberanie a pod? Aj 65 kg je normálna váha, daj si to do BMI indexu. A 59 kilogramov je veľmi fajn. Takže si skús zamestnať myseľ niečím normálnejším, ako posadnutosťou ohľadne cvičenia a (ne)jedenia.
Tebe tu nemá radiť nikto ohľadne stravovania, ide o psychiatrickú poruchu.

anria 44

este skus dat si normalne ranajky na co mas chut ,netryzni sa . prazenicu k tomu caj alebo kavu bez cukru . kroasant s dzemom proste najedz sa aby si do 12 mala energiu co ti len chuti , na obed si daj OBED . co mas rada kludne si dopraj ,zemiaky maso ,ryba zemiaky ,stejk kludne prote co sme jedli domacu stravu ako deti ,ked nam varili babky a rodicia ! najedz sa poriadne ako clovek ! hlavne pi vela cistej vody !!! okolo 17 si este hod nejake ovocie s nizkotucnym syrom nieco aby ti neskralo v bruhu .a po 18 uz nic nejdez uz iba vodu ! a vecer si daj nejake cvicenie . skus si ist zabehat alebo nieco co ta bavi -- skus takto co po tyzdni sa udeje .. myslim ,ze by si si mohla nakopnut znova metabolizmus ,telo sa musi poriadne najest ,aby si neukladalo zasoby .. potom napis ci pomohlo :)

DeMes

Máte pravdu! Mám presne pocit, že ma dobehol jojo efekt. Štítnu žľazu mám v poriadku. Ako teda zamedziť tomu, aby si telo robilo zásoby a KONEČNE sa dostať von z toho neustáleho kolobehu. Je to pre mňa psychicky veľmi náročné. Trpím depresiami, úzkosťami, niekedy sa mi nechce ani postaviť z postele. Často veľa plačem, som zúfalá zo svojho tela. V noci zle spím. Najhoršie je, že nikto z môjho okolia nevie, že sa takto trápim. Vedia že som mala s tým problém ale myslia si že som už ok. Ja im nechcem totiž robiť starosti a chcem aby si mysleli. že som šťastná. Lenže ja ako náhle som sama. Pozorujem sa v zrkadle ako som pribrala. Som zo seba zhnusená. Chodila som na terapie ale nejak extra mi nepomáhali. Dokázala som si na sedeniach poriešiť nejaké ťažké zážitky, ktoré som nemala spracované ale s týmto mi to nepomohlo.

anria 44

presne ako napisal clovek podmnou , ty si si tym extremom co si telu sposobila ,rozhodila metabolizmus , preto ludia co drzia drasticke hladovky a potom zacnu normalne jest priberu extremnym tempom a este viac .. este si daj mrknut stitnu zlazu :)

Amon

Tym rapidnym chudnutim sa ti pokazil metabolizmus a teraz ked znova jes, snazi sa ukladat zasoby pre pripad keby si niekedy v buducnosti znova hladovala. Je to nieco ako obranny reflex. Proti telu bojovat nemozes ani cvicenim ani nicim inym. Tvoje telo je vystresovane, treba dlhodobo zacat jest poriadne, kolko tvoje telo potrebuje. To co jes teraz pochybujem ze z toho mas dostatok energie lebo cisto zeleninove jedla jedia ludia ktory sa snazia schudnut. Treba jest ranajky, obed aj veceru a vzdy nejaky sacharid zakomponovat (zemiaky, ryza, cestoviy, pecivo...) lebo z toho telo cerpa najviac energie. Nevynechavat ani zdrave tuky lebo to telo potrebuje tiez. Ak budes chciet niekedy v buducnosti trochu schudnut a vyformovat si postavu, ries to cvicenim. 65kg na 170cm nie je vysoka vaha. Obmedzovanie jedla a energie ktore tvoje telo potrebuje vedie len k problemom.