Už nemám nárok na lieky?

Príspevok v téme: Už nemám nárok na lieky?
bojler98

Zdravím, na silné depresie sa liečim už 5 rokov, nuž ajtak som odišiel zo strednej, nechodil na úrad práce a pravdepodobne som vyradený. Všetko kvôli tomu lebo som psychicky slabý a nič nechcem riešiť. No keďže som nepoistený už , zrazu som náhle prestal užívať všetky tabletky. Som celý unavený, nič nevládzem, stále mi je na zvracanie a tak. Neni to trošku divné že už nemáte právo na lieky tak vás nechajú trpieť bez liekov (ako keby ste sa v ten deň rozhodli nefajčiť, ako by vám bolo). Stavy. To teraz v tomto stave mám hľadať robotu a zarábať keď som totálne mimo a bez života bez liekov? Som úplne psychicky slabý a zrazu prídem o lieky a teraz si mám hľadať robotu a zarobiť si na tie lieky. Ako to psychicky dám? Nič nevládzem. Neni to trošku choré zakázať mi lieky od psychiatričky? Veď vidia že ich berem že som psychicky chorý a už nemám vraj právo? Ja za to môžem? Mňa idú viniť že som v ťažkých depresiách. Všetky tieto veci som spravil kvôli tomu aby som sa každému vyhýbal. To teraz chorý mám začať hľadať prácu so základným vzdelaním ? Nemajú pochopenie alebo ako to je vlastne, ich to nezaujíma? Nrviem fakt ako to je a či teraz budem navždy bez liekov , to nedám, to zas budem myslieť na samovraždu. Ako to teda je ?

antilooopa

Na invalidný dôchodok podľa všetkého nemá nárok, nemá nič odrobené a na všetko, čo k tomu treba, sa vykašľal.
To je tak-keď ty na všetko kašleš, potom i štát kašle na teba. Nikto nebude tvoja mamička naveky.
No a lieky nárok máš, len si ich musíš zaplatiť...

swistica

Ved pises, ze lieky si prestal uzivat sam.
Vyriesis si nedoplatok na zdravotnej poistovni. Zaregistruj sa na urade prace, aby dalsie zdravotne poistenie za teba platil stat. Nasledne nech ta lekar vypise na PN. Mas dokonca narok na financny prispevok - necelych 90 eur mesacne. Viac info ti povedia na urade prace, alebo si to precitaj na ich stranke. Nasledne si zacni vybavovat invalidny dochodok. Ak sam nevladzes, nech ti pomozu rodicia alebo niekto u koho byvas a stara sa o teba.
Idealne by vsak bolo dat si dokopy zdravie a doplnit vzdelanie.

1sandra

Lekarov nezaujimaju zavisli pacienti na liekoch, ktore im sami naordinovali. Ziaden z nich by si taky liek nedal, ale pacientom ich predpisuju. Bud sa zbavis tej zavislosti sam alebo si skoncil.