Materská-radosť?

Tomaas 12345

Rebenda :

Nebuď sama doma, to je naozaj na zblaznenie byť sám doma. Zajdi niekam do kaviarne alebo do nákupného centra a buď tam až dovtedy dokiaľ nepríde manzel.

Rebenda

Ďakujem za tipy. Pravda je taká, že väčšinu dňa som sama, bývam na lazoch a asi v tom je problém. Tie denné povinnosti ma ubíjajú, som unavená, znechutená a to sme dieťa naozaj chceli...ešte sa blíži zima, čo bude oveľa komplikovanejšie, tak neviem, hádam sa tu nezbláznim...

ahjajjaj

tiež si myslím, že chyba nie je v materskej, ale v absencii sociálnych kontaktov, ktoré by si mala v tomto období viac nadväzovať. Ja som veľa čítala o bábätkách a intenzívne sa deťom venovala aj okrem uspokojovania základných potrieb. Napr. priemerné 6 mesačné bábätko sa na otázku, kde je lampa: pozrie na lampu, ak sa mu priemerne venuješ. Ak sa mu venuješ viac a vyslovene ho rozvíjaš, už reaguje na tri slová a pozrie tým smerom. Napr. kde sú dvere, kde je obraz. Samozrejme v tej istej miestnosti, zovšeobecňovať ešte nevie. A vyžívala som sa v takýchto drobnostiach, čo všetko sa dieťatko naučilo, ako sa otáča na bruško, ako späť na chrbátik, ako sa načahuje za hračkou, potom ako sa plazí, ako vie potiahnúť motúzik na žalúziách a ako sa mu páči, že idú hore a je v izbe svetlejšie (7-8 mesiacov). Mala som kamarátky, s ktorými som sa zoznámila v blízkosti činžiaka, kde sme bývali, a s ktorými sme chodili k sebe na návštevy, alebo skôr spolu kočíkať a rozprávať sa. Naše deti spolu vyrastali a doposiaľ sa kamarátia. Vyrábala som prezentácie v Power Pointe pre malé deti, kde som spracuvávala rôzne témy: Na horách, Jarné kvety, Jeseň a všeličo. Na internetovom fóre, (ktoré medzitým zaniklo) som mala kamarátky, mamičky, s ktorými sme si podobné materiály vymieňali a písali sme si, ako na to detičky reagovali.

nurse87

tak si treba jednoducho na kazdy den naplanovat iny program, aby si nemala stereotyp... chodit aj s kamaratkami kocikovat...

ahjajjaj

ahoj, podľa mňa Ti najviac chýbajú sociálne kontakty. Materská je obdobie, kedy sa tieto kontakty najviac nadobúdajú. Skús trochu vyraziť viac medzi ľudí, a neorientuj sa len na tých, ktorých poznáš.
V materských kluboch, na pieskoviskách a detských ihriskách vznikajú často priateľstvá na celý život. Áno, bábätko je na to ešte malé, ale to je už len chvíľa.
Počas materskej som si dorobila aj počítačové kurzy a rekvalifikačný kurz toho času. Skús sa aj Ty trochu orientovať aj tým smerom, potom sú tu o chvíľku Vianoce, tak darčeky pre svojích blízkych, a že je to s kočíkom ťažšie? No o to skôr môžeš natrafiť na milých dobrých ľudí, ktorí Ti pomôžu.