Som extrémne chudý

Príspevok v téme: Som extrémne chudý
Landa20

som chlapec, mám 20 rokov a všetci mi to v okolí vravia a stále majú pocit že som chudší a chudší, už asi 5 rokov mi váha kolíše od 54 do 57kg momentálne mám 54 a výšku 176cm a je to nízky BMI index 17,3 ja už neviem ako pribrať, áno treba jesť ale aj ked človek je niekedy to nestačí a pchať do seba dokial neprasknem nie je riešenie, vravia že podváha je horšia ako nadváha a je z nej kopu problémov... neviem či to súvisí s tým alebo možno s chrbticou ale nebolí ma, že ked sedím a sa postavím a prejdem do kuchyne cítim rýchly tep aj vysoký tlak ako keby mi srdce išlo vyskočiť, ked si v klude zmerám tlak tak mám vačšinou systolický vyšší tak okolo 130-140 a diastolický je v poriadku okolo 80-90 a tepy okolo 70-80 ... neviete mi poradiť ako pribrať lebo nechcem si navodiť nejaké problémy

ufonik99

Nasiel som na nete "skusenost" tak ju davam tu.
Mam 50 rokov a výšku 183 cm. Od maturity som vážil 62-64 kg a nedokázal som viac pribrať. Aj keď som cvičil a jedol viac ako som "vládal", jediný výsledok bolo, že som mal stolicu 2-3 x denne. / inak pravidelne 1 x denne./ Pripadlo mi to, akoby moje telo nevedelo spracovať, alebo nepotrebovalo uložiť do zásob viac.
Upútala ma informácia, ohľadom škvrkania a zapínania reflexu trávenia, čo ma "inšpirovalo k pokusu". Zmenil som teda svoje stravovanie a namiesto klasického: bohaté raňajky, obed a striedma večera, som skúsil toto:
Ráno - pohar vody a potom len ovocie /jablko, banán, trocha hrozna..../ na obed okolo 13 hod. dve krajce chleba s maslom, šunku, syr a bohatú oblohu zeleniny.
Okolo 16 hod som začínal pociťovať škvŕkanie a okolo 18hod. som bol už taký hladný, že som zjedol 3-slovom TRI !!! porcie teplej večere, čo inak - bez tohto "pocitu hladu" by som nikdy nedokázal. /spať chodím okolo 24 hod/
Za tri týždne som pribral 7 kg a moja váha stúpla na „NESKUTOČNÝCH“ 71-72 kg! /stolica ale zostal na 1 x denne/
Nakoľko som sa "zľakol" z toľkého priberania, znížil som večerne jedenie len na jednu väčšiu porciu pričom raňajky - ovocie, obed - chlieb so šunkou a zelenina zostala. Váhu mám medzi 68-70kg a takto ju mam už viac ako tri mesiace bez zmeny.

pravdajelenjedna

genetika je väčšinou len vyhovorka ... ak naberal silu a malo do objemu tak bohuzial malo jedol :) ale tak mozno chalan chcel ist len cisty objem bez tuku a preto naberal tak pomaly ... ale naberal! isto lepsie ako nič nerobit

Tutenstein_xD

Napríklad existuje jeden chlap, volá sa Aleš Lamka a má svoj vlastný YouTube kanál, kde napríklad pomáhal jednému chalanovi nabrať. Rok s ním cvičil ako jeho tréner a výsledok ? Chalan dvíhal oveľa väčšie váhy ako na začiatku, narástla mu sila, ale telom vyzeral skoro rovnako, ako na začiatku. Svalov nenabral skoro vôbec, len mu narástla tá sila. Jednoducho genetika s ktorou asi veľmi nič nespravíš. Ja mám 25 rokov, 181cm a 66Kg, takže viem o čom píšeš. Mne to už ale neprekáža.