Kojenie z jedného prsníka. Bude to v poriadku?

Príspevok v téme: Kojenie z jedného prsníka. Bude to v poriadku?
Katuska476

Mám jednu bradavku úplne vpáčenú, druhá sa dá ako tak povytiahnúť. Gynekologička mi vravela, že ak raz budem mať dieťa je nepravdepodobné, že ju dieťa bude vedieť povytiahnúť, ja sama ma s tým problém.
Tieto moje bradavky mávajú dosť mojou psychikou v oblasti sexuálneho života.
´Tú úplne vpáčenú by som si dala chirurgicky povytiahnúť. Avšak je to operácia, pri ktorej mi budú musieť prerušiť aj mliekovody, keďže je tak veľmi vpadnutá.
Viete mi niekto poradiť tým pádom ak si tento zákrok nechám urobiť na jednom prsníku, ked budem tehotná naleje sa mi len jeden prsník, alebo oba a ten jeden bude nevyužívaný, nemôže mi to poškodiť?

Ďakujem vopred za seriózne odpovede.

ahjajjaj

ahoj, dva problémy:
1. vpáčená bradavka a sex: určite by som si nejakým zákrokom nedala zničiť mliekovody. To by som musela mať extrémne veľké psychické problémy, aby som sa dala kvôli tomu operovať. POznám kopu žien so vpáčenými bradavkami, ktoré žijú v šťastných manželstvách a nepípajú o plastike a chirurgickom zákroku.
2. vpáčená bradavka a dojčenie: prsia sa Ti po pôrode nalejú oba. Takže aj ten so vpáčenou bradavkou. Tuším sa zvykne na to dávať nejaký klobúčik alebo čo, aby dieťatko mohlo sať. Odporúčam sa v tom období obrátiť na laktačnú poradkyňu.Keby sa z neho nedalo dojčiť ani tým klobúčikom, je možné dojčiť z jedného a z druhého si odsávať mlieko a kŕmiť z fľašky. Myslím, že popri tom existujú aj nejaké prefíkané spôsoby ako dieťatko okabátiť,aby vyvíjalo väčšiu námahu pri saní. Druhá možnosť je ponúkať dieťatku len jeden prsník a ten druhý si neodsávať. V druhom sa tým pádom asi prestane tvoriť mlieko, ale môže sa stať, že sa prestane tvoriť aj v tom prvom, alebo že ho nebude dosť. Môže sa stať aj to, že v prsníku, z ktorého nedojčíš sa nahromadí mlieko a z toho sa prsník zapáli.
Moja rada je celkom jednoduchá: vyčkaj, a rieš až, keď to bude aktuálne.