Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prechladnutie

Príspevok v téme: Prechladnutie
Maciatko125

Ahojte, mám 22r. a v stredu ma po cvicení začalo pobolievat hrdlo. V noci som kvoli tomu nespala a vo stvrtok som sa necitila zle akurat ma bolelo hrdlo, mala som ho cele cervene a vecer som mala zvysenu teplotu. V piatok som zacala kaslat a soplit a dost mi zacali zaroven zatekat hlieny do hrdla (moj casty problem) a vkuse mi slzili oci a drazdilo ma na kychanie. Odvtedy je to rovnake, nesoplim moc ale som dost zachripnuta, citim tie hlieny vkuse v hrdle, pobolieva ma hlava v oblasti čela a dnes som (po tom co som mala teplotu len 1. den) zas dostala teplotu 37,7 a teraz navecer ma zas akosi zacalo pobolievat a palit hrdlo. Zajtra musim ist do skoly.. co robit? :( berem stoptussin

Michal523

Tak ja si spravím zázvorový čaj z nastrúhaného zázvoru, lyžičku medu a do toho domáce sušené chilli :D .. na bolesť hrdla, pár kvapiek propolisovej tinktúry priamo od včelára do vody a kloktať. .. do niekoľkých dní sa cítim relatívne dobre. Hovorím za seba nemám odskúšané na iných :D

simka111

Len tak lusknutím prsta ti nič nepomôže, najlepšie by bolo ostať doma a preliečiť sa... neviem koľko máš rokov, ale ak si na strednej, tak chod na marodku, za chvíľku sú tie mini prázdniny a preliečiš sa :)

Z vlastnej skúsenosti odporúčam kloktať šalviou a repikom v rovnakom pomere, aspoň 5x denne a k tomu Mullerové pastilky s materinou dúškou a skorocelom. Do nosa sprej Aspecton. Ak sa cítiš príliš zle tak si daj Panadol.
Treba piť aj bylinkové čaje, rumanček a medovka pred spaním, ráno si daj šípkový a poobede zázvorový či fenikel-rasca-aníz.

Ja užívam aj homeopatika, ale to nie každy uznáva, takže rozhodnutie je na tebe :) a ešte som zabudla Sirup- stopkasel Dr.WEISS