Citový chlad z mojej strany

Príspevok v téme: Citový chlad z mojej strany
hadie_dievca

Dobrý deň, rada by som sa vás spýtala na váš názor ohľadom jednej veci. Momentálne navštevujem druhý ročník strednej školy a mám priateľa, ktorého však nemilujem. Mám ho rada, no vôbec ho ako človeka nerešpektujem a necítim k nemu to, čo by som cítiť mala. Často napríklad aj flirtujem s inými mužmi, či chalanmi, občas sa to zvrtne aj na čosi viac, no vždy to je iba jednorazové. Keďže sa dá povedať, že máme s priateľom viac-menej na diaľku vzťah (ja bývam vo veľkom meste a on v okolí neďalekého menšieho mesta), tak sa väčšinou nedozvie o mojich "prehreškoch", čo je zrejme aj jedným z dôvodov, prečo sme ešte spolu. Tým ďalším dôvodom je to, že aj v minulosti som ho raz podviedla a on sa o tom dozvedel, avšak odpustil mi to, keďže ma až príliš miluje. A práve to je ten problém. Miluje ma natoľko, že kvôli mne prichádza o svoju vlastnú hrdosť a tiež to vo mne celé vzbudzuje pocit, že keď sa mi to prepieklo raz, prepečie sa mi to znova, a preto mám nutkanie ho stále a stále podvádzať. Viem, že to nie je správne, no ja k mužom nedokážem cítiť lásku...vlastne...k nikomu nedokážem cítiť lásku, len akúsi živočíšnu príťažlivosť. A keď sa mi nejaký muž pozdáva a mám možnosť si s ním užiť, tak tú možnosť využijem. Nepotrebujem ani prijímať lásku, som citovo prázdna. Kedysi dávno som milovala jedného chlapca, tak strašne som ho ľúbila, takou čistou a úprimnou láskou, že sa to nedá ani opísať. Z jeho strany to bolo rovnaké, no nevyšlo to. Nikdy sme nemali ani priestor na rozvíjanie nášho vzťahu, keďže sa do toho vždy starala buď moja, alebo jeho rodina, alebo naši blízki, ktorí nám, samozrejme, nepriali. Skončilo sa to veľmi zle a obaja sme spolu odvtedy viac neprehovorili. A vtedy sa vo mne niečo zlomilo...zanevrela som na vzťahy a ešte sa do toho pridružila aj šikana zo strany spolužiakov, čo ma už totálne psychicky položilo. Ospravedlňujem sa za takýto rozpis, vlastne som sa potrebovala iba vypísať, keďže vo svojom okolí nemám nikoho, komu by som sa s týmto mohla zveriť, málokto by ma pochopil. Každý by ma videl ako prelietavé dievča bez chrbtovej kosti (ktorým aj som), avšak nikoho by nezaujímalo, čím som si prešla v minulosti, nikto by nehľadel do hĺbky. Uvedomujem si svoj problém a aj to, že tým svojmu priateľovi ubližujem, no odolať pokušeniu číhajúemu takmer všade, je pre mňa náročné. Uvažovala som aj nad návštevou psychológa, no z nejakého dôvodu sa tomu vyhýbam, obávam sa, že by ma tiež odsúdil.

Charles Bukowski

PS Každý si nesieme so sebou svoje traumy, ale keď vieš, aké sú tvoje zlé vlastnosti a predsa s tým nič nerobíš, resp. sa takto podvedome chces pomstit nejakému chudakovi, ktori ta miluje a ty sa s nim len hras, napriek tomu, ze vies čo robíš a v com je problém, tak je velmi ťažké ta polutovat a to napriek rodičom a napriek sikane. Mala by si sa skor snažiť byť lepším človekom ako oni...
(Mna tiez sikanovali, ale som so svojou minulosťou zmierený).

Charles Bukowski

Rozid sa s nim. Zasluzi si nieco lepšie ako teba. Bývalú som síce nepodviedol, ale tiez som ju nemiloval a velmi som jej tym citovo ublížil, co si uz nikdy neodpustim.

zabkiara

tak naco to s nim tahas? rozid sa s nim a uzivaj si zivot. striedaj chlapov, ked si myslis, ze tak budes stastnejsia. zbytocne jemu kazis zivot!

Betka132

A mimochodom, keby sa z kazdeho dievcata/zeny co zazije nestastnu lasku mala stat takato prostitutka tak by tu ine uz ani neboli. To je dost slaba vyhovorka, nezazila si nic co ini nezazivaju.

Betka132

Navstevujes druhy rocnik strednej skoly cize mas tak 15 rokov. A kedysi davno si mala vztah ktory nevysiel? Kedysi davno je u mna tak 10 rokov dozadu takze ako cca 5 rocna si mala vazny vztah? Fake.

ahjajjaj

ahoj Hadie dievča,
úcte k druhému človeku sa dá aj naučiť, aj keď ju prirodzene necítiš.
Rozíď sa s tým chlapcom, s ktorým chodíš. Prečo s ním chodíš, keď Ti na ňom nezáleží? Lebo Ti to bolo zo začiatku fajn a dobrý pocit, že Ti nadbieha? Vieš, nedobíjaj si ego tým, že ponižuješ a zavádzaš iného človeka.
A čo sa týka Tvojho "podvádzania" - aj to trochu chápem. Tiež je to o dobíjaní si sebavedomia po nešťastnej láske. Kľudne flirtuj, ale proste tak s mierou. Nepúšťaj sa do vzťahov, nesexuj, nechoď na rande s nejakým chlapom viac ako raz-dvakrát. Tak si aj užiješ ich pozornosť, a na druhej strane Ti ostane aj čisté svedomie, že si sa iba zabávala, a nič to nebolo.

midro

Načo mu ubližuješ teda, rozíd sa s ním a ty si rob čo chceš. A daj sa do chillu kolko máš 16/17 ? Dievčatá s tvojím životným štýlom nedopadnú dobre ,pamataj na to .Radšej sa sústred na štúdium a nemysli na penisy.

1sandra

Otazkou je, preco by to niekoho zaujimat vobec malo a preco o tom nic netusi tvoj najblizsi, ktory by mal o tebe vediet prakticky vsetko, aby si ten titul "blizky" skutocne aj zasluzil. Ved toto musi vycerpavat aj teba, no asi ste sa nasli, ked ste voci sebe takto slepi a prehliadate podstatu jak on tvoju, tak aj ty tu jeho. V takto zamrznutom stave mozes prezit aj cely zvysok zivota, akurat, ze osoby ktorej sa to najviac dotyka si ty, inak by si to absolutne neriesila a len si uzivala. Trapi ta to zo spravnych dovodov a pokym budu trvat, tak budes zit v tomto sukromnom utrpeni aj nadalej. Sama sebe si tym najvacsim sudcom.