Ahojte. Potrebovala by som, prosim Vás, poradiť ohľadom vysokej školy.
Som v prvom ročníku (na pedagogickej fakulte) a absolútne ma to nebaví, ale rada by som šla na inú školu (z úplne iného súdka- mediamatika a kultúrne dedičstvo). Teraz by som ukončila túto výšku a na ďalší rok, by som začala ďalšiu.
Avšak nie som si istá, ako to funguje. Teraz študujem zadarmo. Ale keď prejdem na inú školu o rok (v dennej forme), budem to musieť už platiť?
Neviete mi, prosím, poradiť, ako mám postupovať?
Ďakujem.
Ak ukončím vysokú školu, ale o rok by som šla na inu...
Prepac, no povedat po mesiaci naVS, ze ta to nebavi je smiesne. Dokonci minimalne semester, idealne cely prvy rocnik a potom sa rozhodni. Pracu skor najdes s pedagogikou ako s kulturnym dedictstvom. Aksa rozhodnes skolu zmenit, semestre navyse budes musiet zaplatit. Vyber si vsak nieco normalne, s cim sa aj uplatnis.
ak už chces robit vysoku skolu, urob si aspon nieco poriadne a nie takéto blbosti co sa tak isto uplatnis aj bez nich ... platene štátom mas 3 roky bc 2 ing/mgr, cize ked prestúpis mas 2 roky zadarmo a 3 si zaplatis
1. prečo chceš ostať na VŠ celý školský rok, keď sa Ti nepáči to, čo študuješ? Márniť čas a peniaze od rodičov? Veď Ťa živia oni, nie? A čo tak ísť si zatiaľ zarobiť na seba? Máš zdravé ruky a nohy, nie? Kvôli Tvojej nerozhodnosti a zlému výberu Ťa majú živiť o rok dlhšie, pričom máš možnosť prispieť? Nepripadá Ti to nefér voči nim?
2. zavolaj alebo choď na študijné oddelenie danej školy a spýtaj sa. Štúdium by si mala mať zdarma. Spýtaj sa však na prijímačky z ktorých sú predmetov a ak existuje nejaká príprava na prijímačky, mala by si ju absolvovať, alebo sa učiť tie predmety, z ktorých prijímačky budú.