Ahojte, je tu niekto kto pri extruzii platničky L5 S1 nebol na operácii a dalo ho dokopy cvičenie SM systém? Dakujem
Prasknuta platnička extruzia L5 S1 a SM systém skusenosti
vysunutie platnicky sposobi uraz ako v mojom pripade buchla som sa do krizov, alebo dlhodobe pretazovanie chrbtice nespravnym cvicenim, alebo dlhodobym sedenim...je to vlastne vytekajuce jadro, ktore praskne..
otazka je ako moze akupunktura, napichnutie nejakeho miesta ihlickou na tele sposobit to, ze vyteceny obsah platnicky pri extruzii prestane tlacit na duralny vak a nervove struktury pri mieche? - mjanik - dakujem za odpoved :)
na vysunutie platničky treba nejakú silu,ona sa sama nebude vysúvať....
Akoze co? Degeneracia platnicky predsa sposobuje jej vysunutie. Ide o pretazovanie chrbtice. Bud velkou zatazou alebo naopak nedostatkom pohybu. Alebo dosledkom urazu.
keita-čo ti tam tlačí tu platničku?
Keita ma pravdu, nie su to omg ziadne krce, je to presne utlak nervovych korenov, lebo extruzia platnicky tlaci na duralny vak, na SM system som sa prihlasila, dufam, ze pomoze, novu mri budem mat mozno tak o mesiac, dva, caka ma kontrola. Dufam, ze to poriesim bez operacie
To nie su krce, ale zapal, planicka tlaci na duralny vak, miechove korene, nervy. Toto sa velmi tazko lieci. Treba cvicit, SM system, McKenzie cviky, skusit ozonoterapiu.
posa-áno-ide väčšinou o krče a po napichnutí krč sa uvolní a ťahaná platnčka-sval sa vráti na svoje miesto
Najskôr m.r. vyšetrenie ako závažné je poškodenie.Ak ide o vnútorné vydutie (hernia)je potrebné najmä správne držanie tela,odľahčenie napr.vo vyse,ľahké cviky na posilnenie spriamovačov napr.v ľahu až nastane progres prejsť k ťažším cvikom.
mjanik - no akupunktura tazko moze fyzicky odltacit platnicku od miechy
skús akupunktúru,tá by to mala zvládnuť