Meniskus- príznaky

Príspevok v téme: Meniskus- príznaky
Zuzikkk

Ahojte. Už asi 4 roky mám problémy s kolenom. Pobolieva, niekedy viac, niekedy menej, niekedy vôbec. Užívam condrosulf a rôzne kolageny. Bola som na magnetickej rezonancii. Ortopéd mi povedal že je to meniskus a posiela ma na operáciu. Na všetkých stránkach, čo som prešla je však hlavným príznakom poškodeného menisku opuch a obmedzená pohyblivosť. Ja však hýbem kolenom v plnom rozsahu a nie je ani opuchnuté. Nebolí ani pri pohybe ale až neskôr po námahe. Keď to napríklad cez deň preženiem na bicykli, tak večer alebo na druhý deň ho mám ubolené. Môže to naozaj byť ten meniskus? Navyše mám pocit, že to bolí viac vyše a niže kolena ako priamo vnútri kĺba. Podľa ortopéda je to preto že sa zápal prenáša na šľachy. Neviem, som zmätená. Nechcem ísť na operáciu, ak nie som si na 100% istá, že to je meniskus. Poraďte prosím

Zuzikkk

Pri prvej návšteve ortopéda mi nohu zohýbal do všetkých strán a tvrdil že meniskus to nie je. Potom na MR zistili "hyperintenzívnu líniu v zadnom rohu mediálneho menisku- posttraumatická fisúra". Nález tam je, len neviem či práve toto spôsobuje moje problémy. Ak by mi poškodený meniskus 4 roky dráždil chrupavku asi by sa nejaký opuch objavil. Navyše chrupavka je ok, nijaké poškodenie. Neviem. Ľudia, čo poznám a mali meniskus trpeli bolesťami aj s opuchom. Len ja sa akosi vymykám štandardu....

antilooopa

Poškodenie menisku nemusí sprevádzať akútna bolesť, ani obmedzenie hybnosti. Niekedy to len pobolieva. Bola si na MRI? Tá ti ukáže, či ide o poškodenie menisku, ale ortopédi vedia už pri vyšetrení povedať, o čo ide, preto vyšetrujú tak, že koleno ohýbajú do rôznych polôh a sledujú reakciu. Opuch sa často prejaví až po dlhšom dráždení okolitých tkanív, nemusí byť prítomný hneď.

Zuzikkk

Veď práve. Nemala som nijaký úraz ani si nespomínam na nejakú silnejšiu bolesť. A to ževraj prasknutie menisku čertovsky bolí. Mňa to len začalo po troške pobolievať.

swistica

Ja som mala pri problemoch s meniskom opuch a vodu v kolene. Moj problem ale sposobil uraz. Nemas moznost ist na konzultaciu aj k inemu lekarovi? To by bolo asi najlepsie. Tu ti ludia poradia len akupunkturu a wobenzym.