Neustaly pocit hrce v krku, zvieranie hrdla, tetania, uzkost?

Príspevok v téme: Neustaly pocit hrce v krku, zvieranie hrdla, tetania, uzkost?
Keita

Ahojte, mam taky problem. Je ich viac, ale zacnem v tejto teme tymto. Od leta mam alergiu, upchate dutiny a steka mi hlien do hrdla. Nic mi na to nepomaha. Cakam vysledky alergo. Stitna zlaza ok, sono hrdla ok, ORL - tam nasli chronicku alergicku sinusitidu, preto ma poslali na alergo. Mam na to sprej do nosa a tabletky typu Zodac. Moc nepomaha. K tomu sa mi pridal posledny mesiac tento zvlastny pocit, hrca v hrdle, pocit ze mi zviera hrdlo. Viem, ze to moze byt z reakcie na alergen, ktory mi sposobuje aj ten upchaty nos a hlieny, histamin napriklad. Minuly rok som mala hranicne hodnoty. Ale dnes som spravila pokus. Dala som si lexaurin. A ta hrca na 75% povolila. A teraz mam otazku. Co mi teda vlastne je? Kombinovana alergia a psychika? Prejavuje sa takto uzkost, alebo tetania? Je to nebezpecne? Moze mi raz krc tak stiahnut hrdlo, ze zomriem? Fakt zacinam mat obavy. S uzkostou mam uz zopar krat svoje skusenosti, ale vtedy to boli ine pocity, tocenie hlavy, zavrate, busenie srdca, zvladla som to vzdy magneziom, beckom, prirodnymi doplnkami. Teraz je to ine. Nahana mi to hrozu.

Keita

Zabudla som dodat, ze mam seboreu na pokozke hlavy a usi, aj vo vnutri. Liecim samponom a kortikoid mastou. Ci to nemoze mat suvis. Jazyk mam biely, sem tam sa mi na tele vyhodi biele svrbiace suche miesto, ktore po natierani mastou zmizne, ale vracia sa, ci to nemoze byt aj kandidoza? Vraj aj tam su take priznaky v hrdle. Sama neviem.

Landa20

sám som alergik a áno tie prvé štádiá prišla alergia naraz a nepomáhal ani sprej do nosa, do očí ani zenaro ( niečo ako tvoj zodac) ale časom je to lepšie, keď máš skúsenosti s úzkosťou tak by som sa nedivil keby si mala ten pocit hrče v krku aj z tej neprechádzajúcej alergie, že ťa to trápi a kedže po lexaurine ako keby povolila hrča, no je to na ukľudnenie psychiky tak si to vieš spojiť že ten pocit niečoho v krku je dosť často podmienený práve úzkosťou, stresom a podobne.... nemyslím si žeby si z toho zomrela, pri určitých alergiách sa dá udusiť ale to je skôr opuchom krku ako len pocitom hrče vo vnútri, a skôr spojeneé s jedlom alebo bodnutím, sám som alergik na trávy peľ prach roztoče, stromy a alergia na toto sa neprejavuje určite opuchom krku, to by si potom nemohla ani výjsť z domu