Tŕpnu mi ruky vždy keď mi je na vracanie

Príspevok v téme: Tŕpnu mi ruky vždy keď mi je na vracanie
Dia 123

Ahojte... mam 16 rokov
Poslednú dobu som spozorovala že keď mi je na vracanie tak mi stŕpnu ruky a ja neviem s nimi pohnúť (od zápästia ku koncekom prstov). Asi pred 2 mesiacmi som išla na výlet autom a prišlo mi zle. Vtedy mi prvý krát stŕpli ruky ale oni sa začali točiť do neprirodzeneho tvaru. Vtedy som to nebrala vážne.. veď možno to nieje také nebezpečné. Dnes keď mi prišlo znovu zle tak mi stŕpli ruky. Nikdy som neskúsila žiadne drogy alkohol alebo cigaretu (takže pokiaľ ma chceš zahejtovať urobíš to zbytočne). Má niekto s niečím podobným skúsenosti? Mam navštíviť lekára? Ďakujem vopred za odpovede.

syllona

Vôbec to nemusí byť tetánia, môže to byť čokoľvek a pritom to môže byť aj čisto spôsobené tým, že jej je zle

zena

Radu, ktorú si si pýtala, tu už máš - aj s tým, ktorého konkrétneho odborníka máš navštíviť. Dokonca tu máš určenú aj diagnózu! Tak čo vlastne od nás ešte chceš?
My ti tu krv nevyšetríme a nezistíme, čo ti tetanické kŕče vyvolalo, či pokles Ca, Mg, H, či zvýšenie Na, K a P, alkalóza, či to máš na neurogénnom základe alebo ich vyvolalo nejaké ochorenie, ktoré ešte nemáš diagnostikované.
Je to na tebe, ako s mojimi slovami naložíš.

jeanValjean

Hyperventilácia môže navodiť podobné príznaky.Ja som to robil úmyselne,pre niečo nové nepoznané.Riziko tam bolo,preto sme to robili vo dvojici.

Dia 123

Dýchanie sa skôr zrýchli ako spomalí. S krčnou chrbticou ma problém moja babka ? a dúfam že to fakt nieje tetánia. Nechcem ísť k neurológovi pretože lekárka mi vždy povie ze nič mi nieje ?.