Náhla neschopnosť sa nadýchnuť

Príspevok v téme: Náhla neschopnosť sa nadýchnuť
3x7

Dnes v noci som sa prebudil s tým že sa vôbec nemôžem nadýchnuť. V hrudi ma pichalo resp. štípalo ako keď vám zabehne slina do dýchacích ciesť a je to nepríjemný pocit niekde v krku, no v mojom prípade to bolo už akoby v plúcach. Každý nádych sprevádzali hlasné zvuky ako chrčanie alebo skôr hučanie, neviem to nazvať. Spanikáril som a čím viac som sa snažil nadýchnuť tým to bolo horšie. Výdych nebol problém. Asi po 30 sekundách sa to začalo ukľudňovať a pomaličky som mohol viac a viac prijímať kyslík. Na hrudi som mal stále ťaživý pocit.
Pripisoval som to zo začiatku nejakej zatúlanej sline ale napadlo či to nemôže byť aj niečo vážnejšie. Náhodou sa teda pýtam či niekto o niečom nevie. Našiel som niečo o pneumotoraxe ale to asi nebude to keďže ten spôsobuje najmä úraz no mne sa to stalo v spánku.

3x7

ahjajjaj, tak na tom niečo bude. V posledných mesiacoch ma začala pobolievať chrbtica. Mám sedavé zamestnanie a cítil som že niečo nie je v poriadku no veľmi som tomu nevenoval pozornosť. Ak by sa ten záchvat zopakoval pôjdem k lekárovi, zatiaľ skúsim viac pohybu a nejaké cviky. Vďaka.

ahjajjaj

ahoj pred vyše 10 rokmi som pochodila rovnako. V noci, a s tým, že sa to len tak neupokojilo, ale príšerne ma naďalej pri dýchaní pichalo v hrudníku. Dostala som Novalgin a prešlo to za dva dni. Neskôr sa to lekársky doriešilo, EKG som mala v poriadku, RTG pľúc tiež, neurológ ma poslal na RTG chrbtice, kde mi vyšla skolióza, spondylóza a ešte neviem čo. On povedal, že mám nejaký pohybový stereotyp, ktorý mi veľmi vadí, preto došlo k opotrebovaniu a je tam dysbalancia svalstva, a poslal ma na rehabilitáciu, kde ma naučili nejaké cviky a odvtedy pravidelne cvičím a naučila som sa nechodiť zhrbene, chodievam aj plávať, a aj do termálnych kúpeľov, mám elektrickú podušku na zohrievanie, aj obilninový vankúš na zohriatie do mikrovlnky, ktorý si prikladám, keď mám bolesti.

anonym_575

Neviem ci je to to iste, ale ja mam vtedy potrebu zakaslat, aby sa mi rozprudil vzduch a vtedy mi akoby naskoci aj dych.