Riešenie problému v rodine.

Príspevok v téme: Riešenie problému v rodine.
Hhah

Ahojte, som chorā, bolieva má celé telo v rôznej intenzite, stupňuje sa to keď chodím. Keď doxhodím 10 minútovú prechádzku, tak ma bolia svaly tak, že už sa nemôžem sústrediť na nič iné a som z toho mimo. Pre tie bolesti mám aj nevýkonnosť denne prejdem cez 6000 krokov cca iba. Inak sa mi nedá chodiť viac, lebo nevydržím skrz bolesť. Mám preto aj dlhšie už PN.
Mám tiež problém s nervovým systémom, hluk, pachy, svetlo, vnímam intenzívnejšie a tiež negatívne situácie. Neviem spracovať stres, stres má odrovnā a doslova trpím, niekedy musím prečkať kým príde noc, aby som mohla ísť spať a zajtra aby bolo ok. Dosť mi dā teda nāmahy uź len udržať tieto príznaky na uzde (čo sa v podstate ani nedā).

Avšak žijem s rodičmi, a oni denne nadávajú a kričia, a pre mňa je to ďaľšie utrpenie, keďže ja negativitu neviem stráviť a ani spracovať hluk. Dávam si śtuple a pod., No aj tak mām ale zlé stavy. Keď má napr. bolí celé telo, a musím leźať, samozrejme myseľ mi premieta to, ako som počula rodičov nadāvať. Roky som to niesla potichu a teraz mi praskli nervy a krićala som obom rodičom, že tu nechcem bývať. Utiekla som vonku v papučiach lebo ma oco naháňal. A sadla som si ku ceste na chodník a revala v hisākoch.

Sláva Bohu, ja za nevdzávam, ale neviem čo mám robiť, ako využiť ćas, aby som nebývala toľko doma v takom asociālnom prostredí. Ja mám silu za deň urobiť iba jednu aktivitu, takže ak si navarím, ja už so psom nemôžem, lebo sa mi tie bolesti zas vypeckujú. A k tomu mám poćas PN obmedzené chodenie von.
Čo by ste asi tak vy robili?

Ja si chcem variť pondelok streda piatok. Utorok štvrtok sobota so psom. Chcem chodiť spávať ku kamarátke na čierno po 21:00, to má nevychytajú.

Napadā vás niečo? Úprimne. ... Ľudia čo poznám mi hovoria, že sa snažia a premýšľajú, ale ja im teraz v tomto stave neverím. Nemām kamarátku, čo by bola vyspelā a sadla si so mnou a poradila :-( Ako mne to neva, život ide ďalej, ale proste nemôžu má nechať tak aby ma doma trýznili rodičia a moja slabá psychika.

Ešte ma napadlo, že pôjdem do knižnice, tam sa dá sadnúť, tak nebudem trpieť na nohy a chrbticu, atď. Chcem niečo robiť rukami, a to zas v tomto čiernom domácom prostredí. Ale tak možno to osvieži aj tak.

Máte nápad nejaký. Presťahovať sa nechcem nemám peniaze.

Kamarátka mi povie, že aj oni trpia, ale tak dobre, ale ja by som chcela praktické riešenie, aby som nenechala samú seba z tej rodiny doriadiť. Aj tak ich mám rada.

Dik.

daniela2

ahoj,

dá sa to aj kombinovať. So psom treba chodiť von viackrát. Takže napríklad pes+knižnica. Varenie + stretnutie s niektorou spolužiačkou či kamarátkou. Ale celkovo celkom dobré plány. Vychádzku máš počas PN ako, máš aj predobedom aj poobede? Lebo aj to by si si mala tak urobiť.
Drž sa.