Rodičia

Príspevok v téme: Rodičia
LeaK

Zdravím,
viem že toto je vec, ktorú vsetci riešime rôzne a mame na to rôzny pohľad, ale chcela by som počuť aj názory inych.
Odmalička som rodičom hovorila, že chcem byť doktorka. Ale ako som dospela a začala si uvedomovať svoju povahu pochopila som, že medicína na mňa bude priveľa.
Tesne pred maturitou som sa rozhodla že chcem ísť na záchranárstvo, lebo je to lakava praca a nasla by som v nej poslanie, ale po hadkach s mojou mamou som sa stiahla a nastúpila som na vedecký odbor. Táto škola má Však nenapĺňa a teda som rodičom oznámila že predsa len pôjdem nato záchranárstvo.
Spustilo to však lavínu hádok A jediné čo moji rodičia robia je že ma tlačia naďalej do medicíny.
Potrebujem radu, neviem ako predísť hádkam.

bezo

nazory najbliššich si vždy vypočuj ale určite nerob niečo čo ta nenaplna, rodičom vysvetli že nechceš žit ich sen ale svoj ... GL

LeaK

@ahjajjaj
ďakujem za radu! Budem sa snažiť vyhýbať sa konfliktom, predsalen sú to moji rodičia a veľmi si ich vážim, preto sa nerada s nimi hádam, ale ich vidina peňažného zisku im asi navždy bude brániť tomu, aby ma na 100% podporili v tom, čo chcem robiť ja :P...
Snáď sa to časom upokojí.

ahjajjaj

ahoj, nehádaj sa s nimi, trpezlivo si ich vypočuj , neoponuj im, veď aj oni majú svoju pravdu. A rob si po svojom. Časom si zvyknú, a keď zistia, ako sa Ti práca páči, a ako si Ťa v zamestnaní vážia a si úspešná, budú na Teba napokon hrdí.
Držím palce!