Nadmerné potenie

Príspevok v téme: Nadmerné potenie
Potnik

Ahojte, môj problém je, že od puberty mám úzkosti a z toho aj nadmerné potenie. Doteraz som s tým bol okej, resp. mal som okolo seba ľudí, ktorí ma prijali takého, aký som. No som v 2. ročníku VŠ a viem, že ľudia si to na mne vˇimli. Mám tam 2-3 priateľov, no aj z tých mám pocit, že nechcú byť ako ostatní a zľutovali sa. Nebojím sa, no viem, že skôr či neskôr by mohol tento problém prerásť do šikany a ako to potom riešiť? Povedať ľuďom vyššie, že ma šikanujú, lebo smrdím a majú pravdu? Od leta používam Driclor no zdá sa mi, že na mňa účinkuje len slabo. Deodorant taktiež, no nezdá sa mi, že by pomohlo aspoň s tým zápachom.

Sima_001

No v prvom rade by asi bolo dobré zistiť, prečo sa nadmerne potíš. Môže ísť o stres, úzkosť ale aj nejaké ochorenie. Ak máš dlhodobo takéto problémy bolo by dobré navštíviť lekára - dermatológa.
Nadmerné potenie potom vie vyriešiť aj kozmetička, napríklad botulotoxínom. Pokiaľ ale chceš riešenie antiperspirantom a Driclor nezaberá, môžeš skúsiť Perpsi Guard. Okrem antopersperantu majú aj sprchovací gél, takže sa dá znížiť zápach na celom tele. www.kodino.com

mjanik

z hľadiska akupunktúry ide o:potenie cez deň,ide o slabí Jang,potenie v noci, ide o slabí jin.Jang je potrebný aby uzatváral pôry,Jin,aby ho bolo toľko,aby vtiahol Jang do seba a tým neutralizoval jeho pohybové vlastnosti ,aby neotváral póry,aby sme mohli spať atď.....

swistica

Potit sa a smrdiet nie je to iste. Bojuj so zapachom - oblecenie po jednom pouziti do pracky, sprchovat sa aj 3x denne. Vecer s mydlom,pocas dna staci mozno aj cista voda. To uz uvidis. Osobne som nepocula, ze na VS niekoho sikanuju. Maximalne ho ignoruju. Neviem komu by si to chcel hlasit a navyse ked ta ani nikto nesikanuje.