Ako sa predať?

Príspevok v téme: Ako sa predať?
Sabinne

Ahojte, skoro každý týždeň tu vzniká nejaká téma ohľadom práce. Všímam si, že je nás veľa čo sú nezamestnaní a sme aj na Urade práce a nejako bojujeme. Posielame životopisy, snažíme sa stále nič. Rady sú asi stále také isté, skúšať ďalej, nevzdávať sa alebo odísť do zahraničia. Tiež si všímam, že niektorí ľudia chcú ostať na SR čo je aj môj prípad.
Ja osobne by som rada pracovala v administratíve čo je asi tiež tažké nájsť alebo v eshope alebo niečom podobnom, mojím problém je, že sa neviem predať. Čo bola tiež asi rada Vás ostatných predať sa. Ako? Ako to mám urobiť? Čo povedať na pohovore aby som zaujala, aby videli vo mne nejaký potenciál?
Skoro každý pohovor ktorý absolvujem začnú otázkou "povedzte mi niečo o sebe" a tak začnem že som vyštudovala strednú školu v tom obore, šla som na VS z ktorej som odišla a pracovala som tam, tam a tam a to je všetko. Samozrejme odpovedam aj na otázky čo sa opýtajú ale asi nemastno neslano.
A pekne vás prosím, čo mám odpovedať na otázku "Prečo chcete pracovať pre túto firmu? Alebo Prečo si máme vybrať práve vás?" lebo na toto ja odpovedať neviem, reagovala som na ponuku a som tu. Nemam prácu a chcem ju.
Ako sa teda predať aby ten pohovor bol aj úspešný? Vďaka :)

momentik

suhlasim, co tu uz napisali, len doplnim
"vyštudovala strednú školu v tom obore" znie strasne, staci povedat absolvovvala a pod. nedokoncenu vs ani nespomenut, znie to skrachovalo. neposobit nudne, nezaujimavo, lenivo ani vyrazmi, vyjadrovanim. usmievaj sa. tiez nedoporucujem zartovat, odpovedat protiotazkami apod.

Gloriaa12

Mna by tiez zaujimali nejake triky alebo rady, ked uz sa dostaneme na ten pohovor co je zazrak sam o sebe tak ako tam zaujat a nie len mechanicky odpovedat na ich otázky alebo povedat o sebe par viet kedze to asi nestaci.
A vtipkovat na pohovore? Big bossovia nemaju zmysel pre humor :D
Na jednom pohovore padla otazka o nejakej predstave do buducnosti mimo pracovnu sferu, tak som odpovedala ze dobre sa vydat a nerozviest sa, pan sa zasmial bola o tom fajn debatka s nim ale aj tak nic z toho celeho
Pohovor do predchádzajúcej roboty bol u mna najlepsi chcete tu pracu? Chcem. Dobre prijatá! Skoda ze len na rok a firma skrachovala :D

isabellawampire

Tak si to trénuj doma pred zrkladlom, vidíš, že tieto odpovede nezaberajú tak nehovor o tom ako si šla na vš a nedokončila ju a podobne ale povezd aké skúsenosti máš, poprípade čo ťa baví a podobne

Klarinkka

Mňa raz zaskočila otázka, ze povedzte niečo o sebe ale to čo nemáte v zivotopise. A ja som ostala tak vyhukana, ze co teraz. Ale pomohol mi že myslel na záľuby a čo robím vo voľnom čase a tak.
Strašne nemam rada tu otázku.
Alebo take ze 5 dobrych zlych vlastnosti a kde sa vidíte o 5, 10, 15 rokov odpoveď- len nie na materskej

swistica

Ak vies nemecky vyhladaj si na youtube Martina Wehrle. On radi ako reagovat na pohovore na rozne druhy otazok. Pripadne urcite bude niekto podobne videa natacat aj v inom jazyku, ktory vies.
Pri otazke - predstavte sa nie je dobre verklikovat zaradom to co mas v CV. Mozno by si mohla zacat ,,Zaujimam sa o ..." ale samozrejme to musi suvisiet s pracovnou poziciou.
Aby si mohla odpovedat na otazku preco chces u nich pracovat si treba nieco nastudovat o firme a vybrat nieco, co ta zaujme a preco by si tam chcela byt. Ono netreba sa tvarit ako zufalec co nasiel inzerat a zoberie vsetko. Vyberaju si oni, no vybera si aj uchadzac o pracu.

ahjajjaj

lebo verím, že vo Vašej firme si svoje vedomosti a schopnosti môžem praktizovať. Lebo v porovnaní s inými uchádzačmi by ste tu mali elán a radosť, plné pracovné nasadenie.