Nezapadám do kolektívu

Príspevok v téme: Nezapadám do kolektívu
Milka_Milka

Som v práci nová a bohužiaľ nezapadám do kolektívu. Neviem o čom sa mám rozprávať s kolegyňami. Vždycky som s tým mala problém čo si spomínam, už v škole som bola utiahnutá, večne ticho. Ani neviem o čom sa s nimi baviť a aj keď niečo poviem, mám pocit, že poviem úplnú hlúposť. Väčšinou je ticho keď som sama s kolegyňou, neviem čo povedať, o čom hovoriť. Nie som obľúbená. Ako to zmeniť?

antislepacince

Ja by som za take vykecavanie vrazdila. Odkedy u nas poodchadzali chlapi a nastupili k nam same zenske je to tam na nevydrzanie. Robota sa nespravi dokial sa dievcence neporozpravaju co robili, co ich muzi, deti ,rodicia vsetci. Potom s pracou meskame a potom je zle od sefa . Som tiez zena ale nechapem ake osobne informacie si vedia kolegyne medzi sebou hovorit namiesto toho aby riesili pracu . Chlapi toto v robote vôbec neriesia zeny niesu spokojne pokial nepoohovaraju polovicu firmy. Strasne mi to ide nanervy. Robota nieje posedenie na kave kde sa prebera osobny zivot.

Aja625

swistica do prace sa chodi robit nie vytvarat kamaratstva na zivot a na smrt. Uplne staci ked sa ludia vedia tolerovat a dohodnut na robote. Preco sa nasilu tlacit do priatelstiev? Aby sa firma tvarila ako to tam klape ? Dobre poznam slovenske kolektivy pred tebou velke kamaratky povytahuju z teba kolegyne informacie a potom ta tak ohovoria ze ich nespoznavas. V praci su proste ludia ktory tam byt musia nie ktory tam byt chcu a je logicke ze nie s kazdym si uplne vo vsetkom sedis .

swistica

Pokial sa ma clovek v praci citit prijemne, musi vychadzat i s kolegami. Vsetci co tu o jej kolegyniach pisete negativne,ako to mate vo svojej praci? Tiez neprehodite ani slovo? A je vam tam potom prijemne?
Tak pytaj sa na pracu. Asi si nova a ucis sa, tak pytaj rady, pytaj sa na skolenia s ktorymi mali dobre skusenosti, ako zvyknu prebiehat vianocne vecierky atd. Ako dlho tam pracujes?

ruufinka

Lenže to neni len o tom, že makať. Podľa mňa v práci musí byť aj v pohode atmoška, ak má byť človek produktívny ;)

Danielllita

Buď rada. Ja keď počúvam kolegyne o čom sa rozprávajú... katastrofa... iq húpacieho koňa, buď rada, že nezapadáš, možno si inteligentnejšia ako ony a preto sa s nimi nemáš o čom baviť.

Almarinos

Celé to bude asi o tom, že ty keď sa s niekým rozprávaš, tak si s ním vyjasníš určité veci, dojdete k určitému záveru a potom už nemusíš hovoriť o ďalších povrchných veciach. A tým debata končí. Preto netreba veľa rozprávať o ničom. Proste si asi taká povaha. Keďže budeš stále setávať ľudí bude sa ti to stávatt častejšie abudeš to stále riešiť. Skús si kúpiť knihu od Rolf Sellin - Hypersenzitivita od mínusu k plusu a pochopíš viacc vecí, tak ako som pochopil aj ja. Je to vrodené. A (na škodu) sa to nedá zmeniť..

Milka_Milka

Ja som rovnakého názoru, do práce sa chodí pracovať, ale keď vidím kolegyne ako medzi sebou hrkútajú a ja si s nimi nemám čo povedať. Potom nastúpi nová kolegyňa a na konci šichty sa už s ostatnými smeje, bavia sa, idú spolu na pohárik, pridajú si jedna druhú na fb... cítim sa divná medzi nimi. Fakt si s nimi nemám čo povedať... som zlá? Alebo prečo neviem zapadnúť?

asitak

Do prace sa chodi makat, nie kecat
Kto keca ten vela nerobi, kto robi ten vela nekeca
Kto keca je zly zamestnanec lenivec
Praca nieje na kamaratstvo ale na peniaze