Čo si vážite na dnešnej dobe/spoločnosti ?

StPatrick

Súkromie, osobné vlastníctvo,dostupnosť informácií, dostupnosť všetkého možného čo sa len za peniaze dá kúpiť , rôzne možnosti vzdelávania a vážim si všetkých ľudí dobrej vôle a osobne obdivujem manželstvá v ktorých sú obidvaja manželia spolu až kým ich smrť nerozdelí....

In blossom

Zubarov, chirurgov a relativny humanizmus (ziadne stredoveke tresty, inkvizicia,...). To ako sa spravaju ku sebe ludia je pianko oproti davnejsej minulosti.

simonnette

Určite máme ľahší život ako v minulosti, vynašlo sa veľa vecí, ktoré nám uľahčili život, ale... ľudia sú k sebe ako psy... správajú sa čoraz horšie a horšie, zlo sa šírí čoraz viac. V minulosti k sebe mali ľudia bližšie, boli lepší, ľudskejší... Dnes? Pozrite si správy alebo sledujte dianie okolo, sledujte ako sa ľudia správajú, ako reagujú.. hrozné.

Matyo

Pozitívum je vyššia životná úroveň, lepší prístup k potravinám a ďalším tovarom, sloboda slova a pohybu, možnosť podnikania, moderné technológie. Negatívum je ničenie životného prostredia, globálne otepľovanie, drahé bývanie v mestách. Žiadna doba nie je ideálna a každú dobu tvoria samotní ľudia. Život to tak chcel, že žijeme tu a teraz, preto treba život prežiť zmysluplne, nie sa iba naháňať za peniazmi lebo taký život je dosť úbohý...

Daikiry

Momentik to ano, ale akych potravin. Krmia nas odpadom kvoli zisku, takze tych kvalitnych je stale malo, dovolim si tvrdit, este menej ako kedysi.

Daikiry

Nic. Na dnesnej "spolocnosti" si nemam co vazit. Ludia sa spravaju ako bujaci odniekial vypusteni. Ziadne hodnoty, ziadne spravanie, pchaju sa inym nasilu do zivotov, do spalne, nadhodnocuju svoju cenu a dolezitost. Jednoduche veci nedokazu fungovat. Mas vsetkeho plnu rit v roznych farbach a je ti to nanic.
A na dnesnej dobe? Tiez nic. Feminizmus znicil vsetko dobre, co bolo medzi muzom a zenou. Ekonomicke aspekty detto, ako bonus znicene rodiny, zivoty. A dalej sa mi uz ani pisat nechce.