Odlhásenie trvalého pobytu na SR

Príspevok v téme: Odlhásenie trvalého pobytu na SR
pobytka

Už dlhšie žijem a pracujem v zahraničí, na Slovensko sa vrátiť nemienim. Chcela by som si na Slovensku zrušiť trvalý pobyt, ale čítala som, že tým pádom musím odovzdať aj občiansky preukaz. Ako to funguje? To nebudem občanom žiadneho štátu? Nerozumiem tomu.. V zahraničí sa nemôžem prihlásiť k trvalému pobytu, keďže zatiaľ nemám svoje vlastné bývanie.
Vie niekto poradiť, prosím?

sarah2

Obciansky sa odovzdava na nestskom urade, sama son ho tam pred dvomi rokmi odovzdavala..Odporucam ti pytat sa kompetentnych vsadw na vsetko, lebo ah zakony sa pernamentne menia.

Defcon

Nechapem pojem : ODHLASENIE TRVALEHO POBYTU ZO SLOVENSKA .... chapem napr odhlasenie trvaleho pobytu , alebo aj chapem zrusenie statneho obcianstva .... nikto nema v op trvaly pobyt na adrese slovensko, vzdy je to presna adresa vratane obce a ulice, pripadne miestny urad to moze byt. A pokial si statny obcan SR , tak mas povinnost mat obciansky preukaz, na tuto povinnost sa vobec neviaze trvaly pobyt

sarah2

Obciansky odovzdas na mestskon urade, to ze ho nemas neznamena ze uz niesi obcankou Slovenskej republiky. Mas stale obcianstvo a vsade sa preukazujes cestovnym pasom (aj v banke budes hlavne potrebovat ak tam mas ucty)
V state v ktorom zijes ti teda odporucam ak tam chces zostat na stalo cim skor si zacat vybavovat ich obcianstvo ( v niektorych krajinach to ide lahsie, proste kupit za poplatok a par dokladov, v inych je ho dostat skoro nemozne, zavisi od toho kde si..)

zena

Matyo ti poradil správne! Pri odhlásený z trvalého pobytu zo Slovenska, musíš odovzdať OP a namiesto neho budeš používať pas. Toto nemá so štátnym občianstvom NIČ spoločné. Naďalej ostávaš štátnou občiankou SR.

Defcon

Ako v com je zlozite zrusit trvaly pobyt ? Staci ked vlastnik budovy, alebo jej uzivatel pojde na evidenciu obyvatelstva na miestny urad a zrusi ti trvaly pobyt. Ziadny problem. Nazory MATYA a podobne nezmysly neber do uvahy, to sa zas deti utrhli z retaze a nechapu rozdiel medzi zrusenim trvaleho pobytu a zrusenim statneho obcianstva.-))) sa tu casto valam od smiechu, ked citam toto forum

Matyo

Občanom SR zostaneš, ale namiesto OP budeš musieť ako svoj identifikátor používať cestovný pas, takže pokiaľ ho nemáš, tak si ho vybav...