Rinosinusitide a tocenie hlavy kazdy den hodiny vkuse

zena

Rino, lieku trvá minimum 48 hodín, kým sa ti vyplaví z krvi, takže ešte zajtra a pridala by som si ešte deň, ako na tom budeš - či sa to zlepší, zhorší alebo bude rovnaké.
Potom si môžeš spraviť skúšku - 3 dni užívať jeden liek a sledovať sa. Ak bude všetko o.k. pridaj si aj druhý a tiež sa sleduj, meraj tlak. Ak sa ti stav začne zhoršovať, okamžite prestaň daný liek užívať a počkaj 3 dni.
Pi veľa tekutín, jedlá si začni viac soliť, šumivé C, jedz potraviny, ktoré ti tlak zvýšia, vyhni sa močopudným... Pozor na kávu, ona síce tlak na chvíľu zvýši, ale je tiež močopudná, takže za ňou vypi pohár vody.
Problémy ti môže spôsobovať aj chrbtica, ale NIE drieková, to by si musela mať posunutý 1. krčný stavec. UŽ v 1. príspevku píšem o hypotenzii (nízky TK), ktorý TO môže spôsobovať. Tie 3 bodky znamenajú, že tých príčin je viac ako som ti vymenovala. Čítaj pozornejšie!

Rino

Ano dakujem. Tak uz viem ze z krizovej chrbtice a tlaku to nemam. Aj kavu som zacala pit, tlak vyssi, ale neprestalo to. Po tych liekoch sa mi to nezhorsilo, skor ostalo rovnake. Ani mi nepomohli. Uz beriem iba Sterimar odvcera. Ak by mi niekto poradil budem rada. K alergo idem o tyzden takze som zvedava co mi pomoze? Ak vobec a to este tyzdne cakat na vysledky

zena

Tu máš svoju tému: forum.zdravie.sk
Ty musíš vedieť, či je to rovnaké alebo sa ti to zhoršilo po užívaní liekov. Sterimar je v poriadku, nemá žiadne vedľajšie účinky.

Rino

Este dodat, ze mi robili CT hlavy a nic, vsetko je v poriadku vraj tak neviem z coho to mam vobec..uz mesiac sa snazim dostat k alergologovi ledva po znamosti teraz idem..ale co mi to pomoze neviem ak mi teda lieky este viac skodia, fakt je to na zblaznenie...vraj to moze byt vestibularna migrena ale ako to liecit netusim, a to mi doktor google povedal, takze to ani nemusi byt ono..

Rino

A ked som to povedala ORL ze mam zavraty iba sa ma spytal ci mi pritom nehuci v usiach a to je vsetko a dal mi prave tieto lieky =//

Rino

Pardon neviem najst temu. Mne sa tie zavraty ale zacali este pred uzivanim tych liekov tak neviem:( Dnes som si dala napriklad iba Sterimar, cele doobedie som bola ok a poobede to zacalo, hlavu mam ako na kolotoci. Zufala som uz

zena

Rino, problémy ti spôsobuje jeden alebo obidva lieky, ktoré berieš - Zodac, Avamys. Obidva lieky totiž spôsobujú závraty. Takže vyhľadaš si lekára, ktorý ti ich predpísal, povieš mu o svojich problémoch a ten ti MUSÍ zmeniť liečbu! Mohol si to napísať už do prvej témy a zbytočne nezakladať ďalšiu.