Infekcia pohlavnych organov

Príspevok v téme: Infekcia pohlavnych organov
Marryah91

Ahoj, je mi trochu trapne o tom hovorit ale uz neviem co dalej. Mam taky intimny a velmi casty neznesitelny problem - stale ma trapi infekcia tam dole. Posledny rok uz ani nepamatam kedy som od nej aspon mesiac mala pokoj :( vobec netusim co bolo jej spustacom - moj zivot je taky isty ako aj doteraz byval, objavila sa z nicoho nic a neviem sa toho zbavit.
Nemam priatela, uzivam wobenzym snazim sa zit zdravo. U gynekologa som bola, predpisal vaginalnu tabletku, ani sa namna poriadne nepozrel a poslal ma domov. Tabletka jednorazovo zaberie, mam tyzden pokoj a potom to zacne odznova. Naposledy som pouzivala jenamazol a vsetky lieky na podobnej baze, takisto rosalgin. Vsetko zaberie len kratkodobo a opat sa to pravidelne vracia ako bumerang, takze sa len denne trapim a je to na nevydrzanie. Zaujimave je, ze pocas menstruacie sa telo akoby samo ocisti a pocas nej a chvilku po nej mam od toho na kratky cas pokoj. Infekcia sa prejavuje neznesitelnym svrbenim hlavne vonkajsich pyskov a v okoli klitorisu, casto uz potom pocitujem aj palenie okolitej pokozky a mierny opuch od tolkeho svrbenia. Vytok takmer vobec nezapacha, je ho narazovo obcas dost vela, je vodnaty a striedavo biely hrudkovity, inokedy biely az zltozeleny hlienovity. Neviem sa toho zbavit, poradte na co sa zamerat ? Ako to zastavit ? Je to strasne nepohodlne, neznesitelne a otravne a miestami aj bolestive :( netusim o aky zapal vobrc moze ist. Dakujem za kazdu pripadnu radu

ZdravaVagina

Gynekolog/ suhlasim, sama som to na sebe odskusala, umyvanie len par sekund, nie uplne prud vody sprchou zospodu ako som robievala predtym... trochu ospliechat:) vodou raz za den... samozrejme cez menstruaciu aj rano aj vecer, bezny den len 1x... ziaden lastacyd, dlhe vyplachy sprchou a brhlenie lactacydom:)))

medovina

Dievcata nepocuvajte tu niektore rady
Sprchujte sa dalej normalne teda raz za den, ale tak dole len cista voda ziadne intimne gely nedavajte.
Poriadne sa osuste, neobliekajte sa hned po sprch ale dole budte chvilu neoblecena kym to tam neuschne.
A ziadne vyplachy . .uz vobec s nejakou palinou.
Zmente stravu, jedzte jyslomliecne vyrobky, kyslu kapustu, zeleninu ..malo sladkosti tie podporuju tvorbu plesni.

barbacue

ahojte, ja mám úplne rovnaký problém- už asi od polky augusta bakteriálna infekcia, prvýkrát som bola u gyndosa-že mi stery robiť nebude a naslepo mi dal nejake antibiotiká, tie mi vôbec nezabrali takze som dosla druhýkrát a vynutila si stery-vyšlo nieco úplne iné než si myslel ale znova antibiotiká cielene- nezabralo, išla som tam tretíkrát že čo robiť a slušným spôsobom ma poslal do kelu...že mám skusat čo mi pomoze- už som z toho strasne zúfalá, robím čo mozem- sprcha samozrejmosť každý den, po veľkej potrebe intimne obrusky a ak som doma tak sprcha, začala som používať lactacyd, jem menej cukru, raz som mala rosalgin ale na druhyden sa mi spustilo slabé krvácanie alebo špinenie tak som sa trochu zľakla či to je z toho a nepoužil ho už, každý večer laktobacily do posvy, ťah ace vôbec nenosim, ja už som úplne zúfalá, je to vrcholne neprijemne keď ste v práci a citite že máte dole vlhko alebo že to prave z vás tečie :( už mi je z toho do placu.... asi skusim čo ste pisali že vykašľať sa nato, už skusim asi všetko aj keď mi to príde nechutne sa dole neumyt

Salamistka

Gynekolog podomnou ma celkom pravdu ale toto by ti mal povedat aj tvoj vlastny gynekolog, upozornit ta na to, podla toho co pises ti asi toho moc nepovedal a len ti daco predpisal a poslal ta prec. V takom pripade by si mohla aj zvazit vymenu gynekologa za takeho, ktory sa len nechce rychlo zbavit pacientky.

Ono mozno ako ti to zacalo, si si to mozno ani neuvedomila a po case si to zacala prehanat aj s hygienou v intimnych partiach len kvoli tomu aby sa ti nevratila ta infekcia a mozno prave prehnanou starostlivostou si ju tam udrzujes sama. Ozaj vyskusaj si ju velmi neumyvat, iba vlaznou vodou a bez mydla! Ak sa zvyknes holit tak odporucam prestat sa aj holit a nijak inak tam nezasahovat, nosit bavlnene spodne pradlo a podla moznosti v case ked si iba doma tak mozes byt len tak v teplakoch alebo pyzame bez spodneho pradla a nechat "ju" dychat a v noci tiez. Malo by sa ti to dat pomaly doporiadku a ked ti to prejde tak si treba potom davat pozor aby si to s hygienou neprehanala. Vyskusaj to.

GynekoIog

Nieco ti poradim a budes sa mozno cudovat, ale prestan si ju umyvat, max ju trosinku osprchuj letnou vodou - 2-3 sekundy, ziadne mydlo, ziadne dotyky rukami. Budes sa velmi cudovat po cca. 2 tyzdnoch, ze co to spravi. Vagina si sama vyprodukuje kysle prostredie a zahubi vsetko, co tam nema co robit. Ona je doslova zazracne samocistiaca a dezinfekcna, len sa jej do toho nesmies prilis moc starat.