Ahojte, má niekto skúsenosť s tým že by sa mu zápal stále vracal? aj po návšteve chirurga.... ťahá sa to u mňa už asi 4 roky kedy mám s palcom na nohe vkuse nejaký problém.... tento rok aj minulý som vo februári bola nútená ísť na chirurgiu, lebo to bolo v najhoršom štádiu (hnis, opuch, granulózne tkanivo="divé mäso"..) no ani vystrihnutie nepomohlo, resp. pomohlo len na chvíľu..akonáhle mi začne necht znovu rásť, znovu mi rastie do kože, bolí to a zapáli sa to...chodila som aj ku pedikérke, šponovali sme nechty oba....(na pravej nohe-ktorá nebola zapálená mi špona pekne necht vyrovnala, aj keď nakonci sa mi nechet zapálil..lebo bol akokeby ten široký kraj vytiahnutý hore a tlačil ma do kože...teda som ho vystrihla hlboko, liečila kokosovým olejom a momentálne nemám problém...) no na ľavej - nešťastnej nohe sa mi to zapálilo zase (to jest tretí krát)-v júni..trochu mi išiel aj hnis..a pritom ten necht ešte ani nebol vyrastený poriadne po poslednom zákroku (vo februári) .teda som musela ísť na chirurgiu po tretí krát (lebo za to v priebehu júla strašne zhoršilo, opäť divé mäso) - v auguste a teraz to nebolí lebo sa to lieči..mám tam chrasty.aj keď dakedy je to stále voláke citlivé... akokeby sa ten nechet nevedel už moc pozviechať z toľkých zákrokov :/
nerozumiem tomu... obuv nosím vždy väčšiu, hygienu dodržiavam....je to asi genetika, keďže mal s tým problém aj môj ocino, ale ten mal aspoň po chirurgii pokoj na niekoľko rokov.. :( minulý rok sa mi nešla tá rana vyliečiť, myslela som že to je možno aj antikoncepciou, že možno nejak podporuje ten zápal v tele, no tento rok ju už neberiem..a zas to isté !? :( neviem už čo robiť..nechty vyzerajú hrozne, obmedzuje ma to v takmer každej činnosti..."vďaka" tomuto nemám rada leto :( v podstate ani zimu.:D .jednoducho stále to robí problémy.. už neviem.... ichtymol mi nepomáha, rovnako ako tea tree, propolis a podobné veci.... kokosový olej mi pomáha napríklad na menšie palce keď sa mi otlačia- pri nich je to za noc vyliečené..no tento nešťastný palec...nič naň nezaberá :( brala som aj omegu 3, aby nejak zvnútra ten zápal prešiel... užívala som aj zinok..momentálne beriem vitamíny na nechty aby nejak ten nechet zázračne vyzdravel a aby sa mi to nevrátilo zas. ale neviem už naozaj ... ak máte nejakú radu, alebo len názor na to..budem rada ak mi napíšete... prípadne ak máte niekto skúsenosť s plastikou nechtového lôžka..lebo chirurg mi poradil to..ak sa to zas vráti :/
Zarastený necht, opakované zápaly, chirurgia.. plastika nechtového lôžka?
ja som mala rovnaky problem, 2x mi operovali prst, treti raz mi už urobil plastiku nechtoveho lozka, - necht nedolieha na kozu... odvtedy mám pokoj...
mne tiež blbo rastú nechty, pred 25 rokmi mi ich strhavali a vtedy mi chirurg poradil, že ked si necht vystrihnem , mám si tam dať kusok vaty a pravidle ju meniť, kým nebude suchá a prestane to bolieť a môžem povedať, že to praktizujem a odvtedy nemám problém so zarastaním nechta.
Lebo bohužiaľ ,že akým smerom človeku rastie necht to neovplyvní ale aspon ked zarastený necht vystrihne ,tak sa to nezapáli a nezačne hnisať, ked tam dás vatu.