Pomoze Pn

Persea

Defcon keby si vedel ako sa mylis. Vidiet, ze s tymi tupanami na urade prace nemas skusenost. Dnes som to riesila. Bud dolozim celu zmluvu, alebo sa dam vyradit na vlastnu ziadost (tam su ale sankcie pri opätovnej registracii).Ja som zvolila vyradenie na vlastnu ziadost. Tupana si moj plat a zmluvu pozerat nebude.

Defcon

Persea, a ked sa rozhodnem, ze pracovnu zmluvu neposkytnem, ale zaslem im cestne prehlasenie, ze od dna xy som sa zamestnal vo firme yx ?
Ty musis akurat zdokladovat ze si sa zamestnala, a cestne prehlasenie je zdokladovanie. Uradnicka na pracaku sa vobec nebude zatazovat a tvoje cestne prehlasenie supne do zlozky a vybavene

Persea

Nie je zarucene, ze PN pomoze. Mozu na teba vo firme pockat.
Nevycerpanu podporu v nezamestnanosti ti do dvoch rokoch preplati vo vyske 50 percent socialna poistovna. Na ich stranke je k tomu ziadost,ktoru treba vyplnit. Treba to ale ziadat az tesne pred uplynutim 2 r., lebo ak by si bol zasa nezamestnany vyplatili by ti celu sumu.
S otazkou nepomozem. Mozno len dat sa vyhodit z prace za porusenie discipliny. Neviem.

Persea

Praveze zakon je taky, ze uradu prace musis pri vyradeni dolozit celu zmluvu. Je jedno, ze ma xy stran a ze zamestnavatelovi sa to nemusi pacit. Ak zmluvu nedolozis, potom sa mozes dat vyradit na vlastnu ziadost ale tam uz su sankcie, ako ze niekolko mesiacov sa nemozes zaregistrovat na urade prace.

Defcon

Bez riadnej pracovnej zmluvy ani tuk. Ale tu ti isto da zamestnavatel az pri nastupe. Urad prace nema mat preco disponovat touto zmluvou. Z akeho dovodu ti ta praca nevyhovuje ? Dufam, ze od teba nevyzaduje nejake pracovne nadsenie.

pettroneta

PN pomôže, ale keď tam nastúpiš, bude to dobré, lebo keď sa Ti nebude páčiť, ešte stále na ten 1 mesiac podpory budeš mať nárok, aj keby si z toho miesta odišiel. Na druhej strane, asi je lepšie hľadať si prácu tak, že už niekde zamestnaný si. Lebo takto, keď Ti prejde ten mesiac podpory a medzitým nič nenájdeš, z čoho chceš žiť? Siahnúť na úspory? Na tie by som siahala až v stave väčšej núdze, napr. dlhodobá choroba alebo tak.