Lekar mi nedal ZD

Príspevok v téme: Lekar mi nedal ZD
Nahnevan

Dobrý deň. Ako samoplatca chcel som ist na laserovú operáciu chrbtice. Čakanie po mesiacoch, som sa konečne dostal na poradie. Ale lekár mi nechcel vydať zdravotnú kartu.
Ked som sa opýtal preco mi ju nechce dať, nič nepovedal. Viac krát som sa ho pýtal prečo ? Nič neodpovedal. Sanitku som platil sam a mal som ju uz objednanu.
Oznamil som to nemocnici, preco neprídem. Udivene som dostal otázku, prečo vám ju nechce dať ? Neviem. Prosím Vás napíšte mi, co mohla biť príčinou. Ďakujem pekne.

antilooopa

zdravotný záznam je majetkom zdravotníckeho zariadenia, s ktorým máš podpísanú zmluvu, ak je lekár súkromný, tak je jeho majetkom. Naštuduj si zákony skôr, ako tu budeš prskať. Nemusí ti vydať kompletnú zdravotnú dokumentáciu, len jej opis.

Nahnevan

NIEJE to majetok lekara. Keby to bol MAJETOK lekára, ako majetok, môže zo svojim majetkom disponovať tj. môže ho aj predať. (Justičné právo o majetku)

mate59

Kartu ti nevydá,je to jeho majetok,ale máš možnosť požiadať o opis z karty, čo ti za poplatok vystaví.U mňa bol poplatok dosť vysoký,asi záleží od lekára.

Nahnevan

A čo keď na moje meno pojde iný. Po 3 mesiacoch čakania sa dá očakávať, že konečne pojdem. Datum a hodina je voľná. V nemocnici povie mal prist xy ale nemôže pre .... preto ja idem na volne miesto.
Na pozadanie na kontrolu vždy da aj zdrav. sestra kartu, bez reči. Isiel som na očné, sam som sa objednal a dostal som kartu od sestričky.

cguojbc

Nemusi ti vydat kartu. Aj keby si zmenil lekara moze ju dat na vyziadanie az inemu lekarovi. Mal ti vsak vytvorit vypis z karty s udajmi pre nemocnicu.
Vydim to na chybu komunikacie. Ty si mu asi nedal vsetky informacie a on ti nevedel vysvetlit preco ti ju neda.

Zelryv

Lekari sa boja, ze ked zoberies zdravotnu kartu od nich, prejdes k inemu lekarovi. Lenze zdravotna karta nie je majetok lekara, ale tvoj. Keby si zavolal policiu, asi by ti ju musel dat. Mas na nu pravo.