Cez den som unavena a v noci neviem spat

Príspevok v téme: Cez den som unavena a v noci neviem spat
NikA-28

V podstate nadpis hovori za vsetko...poradte mi, co mam robit :( a veci ako chod skor spat mi nepiste, lahnem o 10 a zaspim o 12-1 v noci, aj ked lezim oci zavrete vsade tma.....skusala som pit caj z medovky pred spanim, ale to som sa potom citila rano ako ovalena niecim..daco ako, ked si Dithiaden dam....ale fakt by som potrebovala radu, zacal sa mi semester a vkuse chodim unavena do skoly, oci sa mi zatvaraju cez den, neviem sa sustredit, neviem sa ucit ani nic...a vecer zrazu, ked uz mam ist spat, ozijem :((((( ale kedze je uz vecer, do ucenia sa nedonutim tak ci tak

pravdajelenjedna

toto iste som mal aj ja počas školy ked som mal po skúškach ... stacilo mi vysadit kofeín

taktiez sport velmi pomôže, silove tréning sposobia unavu same o sebe a budes hned spat

swistica

Mozes skusit volnopredajne pripravky na spanok. Napr. Medovka, chmel, valeriana od MedPharma, pripadne su iste aj ine.

NikA-28

Ahoj, áno, premýšľala som dnes práve nad tým pohybom...tým, že sa dosť veľa učím, tak aj sedím a pohybu veľa nemám, lebo potom som už unavená a donútiť sa veľmi neviem, ale skúsim to nejako pomaly postupne....a knihu čítať asi nemôžem, lebo keď je dobrá, ľahko zabudnem na čas a potom idem spať ešte neskôr :D len proste to ma tak dosť vyľakalo, resp. som začala viac premýšľať nad tým, že aj keď sa vyspím a nie že raz za týždeň, ale napr. aj počas leta, keď bolo voľno som normálne spala, ale unavená som sa cítila aj tak...aj o anémii som premýšľala, len škoda, že to si neviem sama zistiť, nerada chodím k Dr., ale ak mi nepomôže ani pohyb a čo tu bolo písané, tak pôjdem :(

ahjajjaj

telesná únava. Problém so zaspaním môžeš mať aj z dôvodu nedostatku telesného pohybu. Ďalším dôvodom môže byť chudokrvnosť. Odporúčam užívať väčšie dávky vitamínu B pre správnu funkciu nervov a krvi. A dostatok pohybu alebo fyzickej práce počas dňa. Ryľovanie v záhrade, plávanie, výdatná prechádzka, posilka, čokoľvek. Pokiaľ máš fyzickú námahu, a chodievaš napr. ráno behať, tak si túto činnosť prelož na popoludnie.
Tomas tu písal: dodržiavať spánkovú hygienu. Týka sa elektroniky. Keď nevieš spať, čítaj knihu, a potom to nebudeš vnímať ako katastrofu, že sa Ti nedarí zaspať.

Semtam

Dobre dobre nič to ...je to jednoduchá a funkčná technika,ide relaxáciu svalov určitú formu sugescie k dosiahnutiu hladiny alpa;)

NikA-28

Ano, to mi napadlo hned jak som sem trepla tu otazku :D ale ked mam pravdu povedat, vobec sa mi to nepaci...pockam si este na nejake tipy a uvidim, mozno vyskusam aj toto, kazdopadne dakujem za radu :)