Koktanie... a celková nechuť žiť :(

Príspevok v téme: Koktanie... a celková nechuť žiť :(
Sadboy

mám 19 rokov..... ani neviem od koľkých rokov.... som sa začal zajakávať.... neviem čo to spôsobilo..... som veľmi smutný a nemám vôbec chuť do života.... trápym sa deň čo deň čo raz viac a viac..... rozmyšlal som už aj nad samovraždou.... a bojím sa.... že raz k tomu dôjde :( som veľmi zúfaly... mám veľké depresie a komplexi zo seba už a nemám sa rád :( som veľmi tichý človek ...... bojím sa že budem taký už do konca svojho života :( ....... chcem zmeniť svôj život .... pomôže mi hypnóza ? ...... bol by som veľmi veľmi rád..... od šťastia by som asi plakal :(

Gresi

V rámci mojich skúseností ti môžem povedať čo najviac funguje (pri mne). Najprv sa zameraj na dýchanie, nájdi si správne techniky sleduj čo robíš s dychom ked máš blok. Pravidelne a nahlas čítaj sám pre seba, aj pred zrkadlom. Pri čítaní sa snaž uvoľnovať všetky svaly, ktoré bežne pri reči zapájaš (hrdlo, jazyk, pery), snaž sa nikde nevytvárať tlak. Rob pravidelne autogénny tréning na uvolnenie a lepšie zvládanie stresu (na YT sú super nahrávky najmä od Chudíka) a najmä sa socializuj, trénuj v komunikácii s ľudmi, telefonovanie, bez toho to nejde.

Gresi

Mám podobný problém ako ty, akurát o pár rokov viac... Myslím že na začiatok je dobré zmieriť sa s tým, že tvoja reč nikdy nebude na 100% plynulá. Skús vyhľadať logopéda, mne to dosť pomohlo... naučí ťa spôsoby ako ľahšie komunikovať. Čo sa týka hypnozy, to by som neodporúčala. Absolvovala som regresnú terapiu a výsledok nebol žiadny. Ale musím povedať, že sa neviem veľmi dobre koncentrovať, tak možno aj preto... skús si na nete,YT vyhľadať program Novej Mluvy v ČR. Myslím, že je to jedna s najlepších možností v súčastnosti, aj ked trochu nákladnejšia a v začiatkoch možno aj dosť umelá.

emma26

ahoj, to ako keby som ja písala...uplne so všetkým súhlasím, tiež by som sa chcela toho zbavit ale neviem ako..

22erika22

Veľmi dobre viem o čom hovoríš. Mám 22 rokov a od detstva sa zajakávam. Veľmi ma to trápi a som z toho smutná. Svoje pocity skrývam a pred druhými sa hrám na sebavedomú osobu, ale opak je pravdou. Mám strach rozprávať s cudzími ľuďmi, alebo si niečo vybaviť, pretože sa hanbím že sa zajakávam. Niektorí ľudia sú voči druhým ľuďom krutý, vysmievajú sa a to píšem zo skúsenosti.

ahjajjaj

klikni si na toto:
www.modralinka.cz
www.modryanjel.sk
z koktania si nič nerob. Ak sa trochu sústredíš a zbavíš sa stresu, vystačíš si aj s dychom pri reči a upokojí sa to.
Ešte je dobré aj keď spievaš obľúbené pesničky. je to dobré aj proti depresii a lieči to aj koktavosť.

Sadboy

Nechce sa mi vstávať ráno z postele..... a zasa žiť ten hrozný koktavý život :( som úplne na dne sám zo sebou :( ...... veľmi túžim sa s niekym porozrávať..... som veľmi sám :( túžim aj po ženskej spoločnosti :( no hambím sa .... že zlyhám pred ženou..... chlap ma byť ten gentleman ktorý pozve ženu na večeru... na kávu... on by mal všetko vybaviť... a nie žena...... a ja čo ... by som sa len strapnil pred babou :( .... vážne mám toho už plné zuby...:( mám chuť umrieť