Artróza - čo vám pomáha?

Príspevok v téme: Artróza - čo vám pomáha?
Anais38

Zdravím vás,

mám artrózu kolien a bedier na oboch stranách.

Mám pocit, že sa mi stav zhoršuje, bolestivá je už aj samotná chôdza. Užívam dlhodobo Condrosulf 800 mg, vyskúšala som všeličo. Uvažujem, ako riešiť terajší stav - chcem vyskúšať rehabilitácie, ale ak by ste mali niekto tip na výživu, typ cvičenia, čokoľvek osvedčené, rada si vaše odporúčania prečítam. Hmotnosť si držím primeranú. Ďakujem vopred za vaše rady a skúsenosti!

Anais38

Januska XZ ďakujem za informáciu. Rada by som sa opýtala, v ktorom meste pôsobí táto fyzioterapeutka a či by bolomožné na ňu získať kontakt (meno, web, facebook etc.)

Januska XZ

Mam na lavom kolene III-IV stupen artrozy, prave je trocha lepsie. Pred rokom som ledva chodila, aj na kratke vzdialenosti som si brala taxik, koleno som ani nevystrela, ani poriadne neohla. Hyaluronova injekcia mi nepomohla. Nasla som si fakt dobru fuzioterapeutku, ktora ma doslova postavila na nohy. Chodím k nej stale , zo zaciatku dvakrat za mesiac, teraz uz len raz, Ukazala mi cviky, ktoré cvicím, zo zaciatku to bolo cez bolest, bicyklujem na stacionári bez zataze , na procedure mi kolena masiruje, pouzíva aj ultrazvuk .a iné techniky. Uz par mesiacov nekrívam, prejdem bez bolesti aj par kilometrov v rámci prechádzky alebo lahsej turistiky.

ahjajjaj

prípravok Prubeven pôsobí proti bolesti a obsahuje glukozamin. Ono sa to s príchodom jari, a leta znova zlepší.

Anais38

Ďakujem vám obom za tipy!

Śtádiá mám - ľavé koleno mám podľa mňa štádium III. / zlé, boľavé, rozbité /, bedrá cca II. (pocitovo).

Skúsim kolagén aj rehabku aj všetko, čo ste napísali - je to desivé, mám pocit, že sa to rýchlo zhoršuje, a to nemám ani 40 :/.

ahjajjaj

ešte maličkosť. Vieš ako ma to zrazu prestalo zo dňa na deň bolieť? Mala som chrípku, horúčku a ležala som v posteli a oddychovala asi 3 dni, a aj potom som sotva niekam išla. A zrazu to prestalo bolieť a keď som znova začala chodiť, sa to vrátilo až po väčšej záťaži. Ja som bola učiteľka a každý deň som s bedrovými kĺbami mala zvládať v priemere 750 schodov. Bol to jeden z dôvodov, prečo som zmenila zamestnanie na také, kde schody nie sú. Takže namiesto schodov používaj výstupy pre invalidov a samozrejme výťah. Ak zvládaš bicykel, bicykluj sa, alebo ani plávanie by nemalo škodiť, ale záleží aj to od stupňa bolesti. A ešte odporúčam toto: www.seniorum.cz - tu 5. diel je o bedrovom kĺbe a 10. diel na bolesti dolných končatín.
Výživa: zázvorový čaj, olivový olej, často ryba, mrkvová, cviklová šťava, brokolica, paradajky, veľa ovocia a zeleniny. Výživové doplnky: condrosulf vymeniť na kolagén a glukozamin, vitamín C -1000 mg, vitamín D, každý deň čajová lyžička olivového oleja a šálka zázvorového čaju.

ahjajjaj

ahoj, okrem condrosulfu by som celoročne užívala aj kolagén, v čo najvyššom množstve a okrem toho glukozamin v čo najvyššom množstve. Pri úporných bolestiach je dobré obilné vrecúško zahriať v mikrovlnke a ľahnúť si s teplým obkladom na boľavé miesto. Na rehabilitáciu som chodila s bedrovým kĺbom, najviac mi pomáhali laser a ultrazvuk, ale mňa unavovalo aj to, že som tam chodila. Takže na rehabilitáciu choď iba keď máš auto, a nemusíš tam ísť pešo.