ešte maličkosť. Vieš ako ma to zrazu prestalo zo dňa na deň bolieť? Mala som chrípku, horúčku a ležala som v posteli a oddychovala asi 3 dni, a aj potom som sotva niekam išla. A zrazu to prestalo bolieť a keď som znova začala chodiť, sa to vrátilo až po väčšej záťaži. Ja som bola učiteľka a každý deň som s bedrovými kĺbami mala zvládať v priemere 750 schodov. Bol to jeden z dôvodov, prečo som zmenila zamestnanie na také, kde schody nie sú. Takže namiesto schodov používaj výstupy pre invalidov a samozrejme výťah. Ak zvládaš bicykel, bicykluj sa, alebo ani plávanie by nemalo škodiť, ale záleží aj to od stupňa bolesti. A ešte odporúčam toto: www.seniorum.cz - tu 5. diel je o bedrovom kĺbe a 10. diel na bolesti dolných končatín.
Výživa: zázvorový čaj, olivový olej, často ryba, mrkvová, cviklová šťava, brokolica, paradajky, veľa ovocia a zeleniny. Výživové doplnky: condrosulf vymeniť na kolagén a glukozamin, vitamín C -1000 mg, vitamín D, každý deň čajová lyžička olivového oleja a šálka zázvorového čaju.