Ahojte, o pár dní mi majú vyberať obe dolné osmičky a strašne sa bojím bolesti počas zákroku. Chcem sa spýtať tých ktorý tento zákrok zažili, cítili ste niečo počas vyberania? Bolesť alebo rezanie? Som z toho velmi nervózna a zaujímajú ma vaše skúsenosti.
Vyberanie osmičiek - strach z bolesti
swistica/ to urcite ano, zene zubarke by som si to trhat nedala
ako prvu mi trhali 8-u vpravo dole, pretoze po dobu 4 rokov sa mi to kazde3-4 mesiace zapalilo lico mi opuchlo ako vajce...vzdy som isla k zub. a zakazdym mi narezal dasno, co v zapale sakra bolelo aj sa to hojilo vzdy dobre 2 tyzdne..takto mi to robil zubar 4 roky...zub sa stale nepretlacil, zacali mi caste anginy tak som povedala zubarovi ze ho chcem vytrhnut-bol vyrasteny cca do tristvrte...
Poviem ti, mala som to urobit skor...anginy zahadne prestali (predtym ma moj zubar vysmial ze to nemoze suvisiet), samotne trhanie bolo v pohode, avsak trhali mi ho o 12h a do nejakej 18-tej mi to krvacalo dost ze som kazdu pol hodku pola vypluvat vela krvi...
asi 3 dni som bola na nurofenoch kazdych 8 hodin a tekutej strave, potom OK, ked porovnam s tym narezavanim dasna to som byvala 2 tyzdne na teutej strave a na tabletkach dlhsie ako 3 dni...
Potom mi trhali uz vyrastenu 8-ku vlavo dole, lebo raz ked som bola chora a brala antibiotika zapalil sa mi ten zub aj dasno a zub ma bolel a neprestaval....mala som v tom case 40 horucky vyse tyzdna a cakala som ako na spasenie kedy budem moct ist zubarovi to vytrhnut ( ja po kazdych antibiotikach pridem o zub...bud mi vyberu nerv alebo vytrhnu zub...vacsina antibiotik ma neziaduci ucinok zapal sliznice dutiny ustnej co sa mne aj vzdy stane, aj ked uzivam probiotika a usta vyplachujem pocas antibiotik Curaseptom...
Takze takto som prisla o druhu osmicku...trhanie bolo zle lebo si predstav pichat injekciu do zapaleneho dasna...donicena po 40kach horuckach.... trhali mi 7:30 rano... prisla som domov zimnica do hodiny zvysena teplota a krvacanie? kazdych 15-20min usta plne krvi....nevladala som chodit vypluvat trasla ma zimnica ledva som chodila...bolo poobedie 15:30 stale mi to neprestavalo...volala som zubarovi a kazal mi Ascorutin a az potom mi to preslo...opat som par dni bola na tabletkach a tekutej strave....
este mam hore dve nevytrhnute 8-ky....
ja si pamatam taketo detaily tak som ti napisala:)
Kamarat bol na trhani ten nemal ziaden problem, dokonca v ten den aj hned isiel do prace...na druhy den uz normlane jedol....
ja neviem preco mne to tak krvacalo ci preto ze mi to trhali zakazdym v zapale...pretoze nemam poruchu zrazanlivosti krvi ani sa na nic neliecim
to necitis vobec ked ti to opichaju :) to si necitis potom cele usta a nie este ten zub. horsie to bude ked ti zacnu tie injekcie odznievat
Nieco som citila ale nie bolest. Kedze to umrtvia. Horsie bude ked to anestetikum prestane ucinkovat, priprav si zasobu liekov proti bolesti, prvy den to bude najhorsie.
Ahoj, nemusis sa bat bolesti, dostanes injekciu a nepocitis nic. A zvysok zavisi od stavu a priebehu, mne napriklad jednu 8cku vytiahli za 5 minut aj so šitim o ktorom som ani nevedela a druhu trhali skoro hodinu lebo silny koren a rozstiepil sa. Ale to ta nestrasim.
Je to len vnútorné neprijemny pocit ked nic necitis necies co sa deje len pozeras na tie pradivne nástroje.
Fakt, bude to v pohode, nestresuj, neboj sa a dodrzuj potom rady po zákroku:)
No hlavne nech osmicky trha chlap alebo ked uz, tak minimalne svalnata zena.