Na internete som skúšala IQ test, vyšiel mi výsledok 107. Dá sa týmto testom veriť? Stala sa mi veľmi nepríjemná vec, bola som na pohovore cez agentúru do výroby a neurobila som testy. Testy boli prevažne z matematiky, cítila som sa ako v škole... Matematiku som nikdy nevedela, prišla som domov z pohovoru s plačom. Cítim sa ako najväčší idiot keď ani test neurobím :(
IQ hodnoty
Predstavujem si stupen narocnosti testov z matematiky do vyroby. To musel byt level pre geniov, minimalne. Niektori personalisti by mali sami sebe robit skor psychologicke posudky, ci su ok.
ModraObloha to napísala dobre. Mne sa tiež tie iq testy zdajú dosť diskriminačné, nie každý myslí logicky a vie riešiť matematiku. Sú aj iné veci a predpoklady k úspechu, ale tie nik netestuje, zvláštne.
Ak sa matematike nevenujes od skoncenia skoly, tak je jasne ze testy si napisala horsie. Ak clovek netrenuje, matematicke schopnosti upadaju. Ak predpokladas, ze este niekedy budes na pohovoroch robit taketo testy, tak sa venuj sudoku, hlavolamom a pod. Ak nie, tak sa na to jednoducho vykasli.
Na to sa vykašli, veľa ľudí nevie matematiku, a celkovo sú IQ testy hlavne robené na logiku/matematiku .. človek není len logika, niekto ma talent na hudbu niekto na šport niekto na jazyky ale tieto inteligencie sa nemeraju.. preto si myslím že neni treba upadať do depresií keď ti nejde jedna vec na ktoru proste nema predpoklad každý.. rybu tiež nenaučíš šplhať na stromy