Ako sa zbaviť strachu zo šoferovania?

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť strachu zo šoferovania?
odhodlany27

Vodičak som spravil, auto nemam a pravdupovediac ani ho nemam zaujem kupit v najblizsej dobe lebo viem zeby som sa bal ist na cesty. V peniazoch problem nieje, mam zarobene na auto.
Rodicia maju auto, obcas jazdim ale len po cestach tretej triedy kde nieje taka premavka potom uz prebera soferovanie brat alebo rodicia.
Ale chcem sa prekonat lebo viem ze baby idu zvacsia po muzoch ktori sa vedia o ne postarat a maju mat auto ako zakladnu vybavu ze auto ma muz mat minimalne v 25,rokoch. Aj kvoli praci by som chcel aby som nebol stale viazany na spoje a s tym spojene aj iste obmedzenia ked clovek niekam ide ale slobodne si rozhodovat kedy pojdem tam a tam.

Ale ako sa zbavit strachu z jazdy?
Ako sa prekonat?

tvoje auto

Ako pisu podomnou, chce to len pravidelne soferovanie
Jazdi najprv cez vikendy ked je mensia premavka, vecer alebo skoro rano
Jazdi na meenj frekventovanych cestach a potom zacni na hustejsie frekventovanh
Len neprestavaj jazdit lebo vyjdes z praxe
Trening, treking a este raz trening!
Ziskas prax a budes istejsi casom

evicka085

šoférovať najskôr niekde kde nebýva veľa áut.. najlepšie nejaká dedina alebo tak a ten strach potom odoznie..

swistica

Odporuca sa jazdit opakovane len jednu trasu. Ked ju budes zvladat, treba pridat dalsiu. Mam kolegyne, ktore uz roky jazdia trasu dom - praca. Nic ine nie su schopne. A funguju :-)

srandada

keď som cestovala sama, zapla som si GPS, aby som mala istotu, že keď niekde zle odbočím, budem sa vedieť odtiaľ vymotať a robila mi aj spoločnosť, mala som v nej akoby oporu :D

Eddiakara

Musis proste stale jazdit a neprenechavat soferovanie bratovi ale sam jazdit aj po frekventovanych cestach inak sa to nenaucis. Strach na zaciatku je normalny. Ak ho neprekonas teraz uz nikdy jazdit nebudes.