Lepšie je byť nevedomý

Príspevok v téme: Lepšie je byť nevedomý
Krol

Čím viacej toho viete, tým to máte v živote ťažšie. Sám som si to overil. Pred pár rokmi som mal menej vedomostí vo viacerých oblastiach a bol som v poriadku. Čím viacej som toho ale začal zisťovať, tým viacej som sa začal zaoberať vecami, ktoré by som pred rokmi považoval za hlúposti. Každý deň sa teraz trápim a premýšľam nad vecami, ktoré ani nedokážem zmeniť. Pochopil som totiž ich pravú podstatu, porozumel som, že sú dôležité, mnoho ľudí by nad nimi iba mávlo rukou, ale ja som akurát nervózny z toho, že s tým nič nemôžem urobiť.
Naozaj je lepšie mať menej vedomostí, žijete si svoj pokojný život a nezaťažujete sa všetkým možným, čo ani ovplyvniť nedokážete.

BJ 2

Inak trapne, ako mi to kvoli slovu h l u p a k, nedovolilo odoslat prispevok. To ste naozaj zablokovali moznost pridavat take slovicka ako hlu..ak? Ved to moze byt pouzite v kontexte nie ako nadavka niekomu. Najhorsie je, ze dokonca to ani nenapise, preco nejde odoslat prispevok, clovek aby si domyslel, ked pise dlhsi text, ze tam je nejake slovicko, co neprejde cenzurou.

BJ 2

Krol... porozmyslaj. Nemoze to byt take, ze hlupa k ma vyhodu oproti mudremu. Mudry nesie kriz. To ano. Ale predsa, musi byt niekde odmena. Inak by bolo lepsie ohlupit vsetkych. A to sa predsa prieci logike. Nemyslis? Takze hutaj dalej, na nieco ta mudrost bude.

sirmia26

hmm, nemyslim si, ze byt nevedomi je lepsie. vsak ako tak nejaky prehlad mat treba akurat, ze sa moze lahko stat, ze clovek potom ako tak trocha vytriezvie a dostane trocha iny pohlad na niektore veci

Kin

Ja napr. veľa krát mnohé rady beriem, ale tiež po istom poznaní, je veľa rád pre mňa len rečou. Ozaj je to tak ako sa hovorí márnosť márnosti, všetko je márnosť. Keď človek, samozrejme, žije bez Boha.

jeanValjean

Pochopiť súvislosti, pozrieť sa z iného uhlu niekedy určí základný kameň úrazu inokedy podnieti transformáciu myslenia ...myslím,že po podaní mentalneho antivirotika to už človek vôbec nemá snehu rozlúsknuť.

pettroneta

tiež si to myslím. Len si myslím, že by človek mal viac fyzicky pracovať, aby nevládal toľko rozmýšľať.

zena

Krol,
objavil si "Ameriku", postúpil do vyššieho levelu. Stal sa z teba "vedomý" človek a teraz musíš zasa objaviť, ako sa z toho vysekáš. : )
Napoviem ti: Musíš zostať za každých okolností pokojný, zachovať si pokojnú myseľ a naučiť sa veci rozlišovať. Niektoré veci, ktoré sú v tvojej moci zmeniť, zmeň a tie, ktoré zmeniť nemôžeš a nedokážeš, sa musíš naučiť prijať také aké sú, zmieriť sa s nimi. Časom sa v tom dokážeš orientovať.

Kin

A aké vedomosti máš na mysli? Neživé poznatky či vedomie o niečom zlom čo sa deje vo svete? Nie si konkrétny.

Still rise

No a prave preto to mas lepsie.veci co nemozes zmenit treba nechat tak prijat ich.a zmen to co sa zmenit da.tvoj postoj k veciam k sebe k innym ludom atd....