Poradenstvo pri kúpe

Príspevok v téme: Poradenstvo pri kúpe
Janci9

Ahojte ludia :). Rozhodol som sa kúpiť byt od sukromnej osoby na SK. Problém je že majitel(syn) aj rodičia žijú vo Švajčiarsku. Majitel(syn) sa nemože dostaviť na Slovensko a tak poveril svoju matku splnomocnenim o predaji bytu. Stretli ste sa s niečim podobnym? Na čo si mám dať pozor? Alebo ísť do takejto kúpy? Dakujem za vsetky rady :) bojim sa aby to nebol nejaky podvod

Omen

Janci, toto je zložitejšie, preto ti odporúčam najať si advokáta, ktorý ti poskytne relevantné info, skontroluje splnomocnenie, vyhotoví zmluvu, aj overí podpisy. Čo sa plnomocenstva týka nemusíš mať obavy, ak toto spĺňa zákonom stanovené podmienky.

swistica

Tiez som sa nemohla dostavi pri predaji nehnutelnosti. Riesilo sa to tak, ze realitka mi postou poslala zmluvu, tu som podpisala pred notarom - notarsky overeny podpis, a nasledne zaslala realitke, ktora zabezpecila podpisy kupujucich. Nikomu som teda splnomocnenie na predaj nemusela davat.

Kubo11

Majiteľ môže spísať plnú moc na predaj bytu aj v zahraničí. Len budete musieť dať urobiť odborný preklad do slovenčiny (dokonca aj z češtiny sa to musí).