zdravim zddravie.sk!
moj termin je az v novembri, ale asi kazda mamicka a mamicka-cakatelka pochopi, ze moje dni su naplnene planovanim...mojou otazkou je, pre ake plienky sa rozdodnut z pohladu babatka. Vsetky pre a proti z hladiska financneho a samotneho pouzivania som si uz prebrala. Moja mamina mi hovorila, ze je dobre pouzivat klasicke kvoli bedernym klbom. Poradte mi, pre ktore sa rozhodnut?
Jednorazove plienky alebo klasicke?
jednorazovky a nemusia byt pampers-mozu byt aj lacnejsie-treba skusit
mozu byt jednorazove ale nesmie to zvadzat ich menit castejsie a spoliehat sa na reklamu ze zadocek vydrzi dlhsie v suchu.v vdaka tomu su velmi zle plienkove dermatitidy.
no, bavlnene nie su vyhodne ani ekonomicky ani ekologicky - energia, voda, pracie prostriedky. a kto vrati ten cas, pocas ktoreho sa mozes venovat babatku? namiesto prania a zehlenia. a aj babo bude spokojnejsie v jednorazovych.
Ja som pouzivala na zaciatku jednor. a na to obyc. plienku.Neskor som pridavala obyc. plienku iba ked bolo zapalena ritula.
pri svojej dcere som používala bavlanene plienky a materstvo som si velmi neužila .. bud som prala, vešala, alebo žehlila.Teraz planujeme druhe babatko a jednoznacne som za jednorazovky a uživanie si materstva inak ako pri pracke ...
mam dve deti, pri oboch som pouzivala jednorazove pampers. Nie je o com sa bavit, hlavne co sa hygieny tyka, zabalis "bacile" a vyhodis do kosa, neprichadzas s tym viac do styku. Tiez som davala na jednorazovu plienku bavlnenu, ale len jednu.
dnes sa uz pouzivaju jednorazove plienky,ale navrch sa dava obycajna plienka a postolkove nohavicky.t.j.prve 3-4mes,pokial je vyvinute jadierko v bedernom klbe,pouziva sa neskor uz len jednorazovka.
Bud volba agininej sestry,ale stacia aj klasicke pampersky New baby.
V dnesnej dobe sa nema nad cim vahat. Sla by som jednoznacne do jednorazoviek. Ved ani vlozky si dnes uz zeny neprepieraju, nie? Tolko deti vyrastlo na pamperskach a nezda sa mi, zeby bedrovym klbom cosi chybalo...Ked je dieta zdrave, nie je problem.