Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prekladateľstvo- práca

Príspevok v téme: Prekladateľstvo- práca
Hical

Je tu niekto kto vyštudovať prekladateľstvo? Chcel by som sa opýtať, akú teraz robíte prácu, lebo by som chcel tento odbor vyštudovať, ale neviem presne čo sa s tým dá robiť. Asi jasné, že prekladať knihy, ale niekto mi hovoril, že len z toho sa uživiť nedá, ale ten človek s tým ani skúsenosti nemá, takže neviem, či hovorí pravdu. Budem rád, ak sa tu nájde niekto, kto má s týmto skúsenosti a poradí mi.

swistica

Poznam cloveka,ktory studoval tento odbor a pracuje v IT. Technicke znalosti vsak nadobudol samostatne mimo skoly.
Ja by som odporucala pocas studia este pedagogicke minimum. Ak zistis, ze nemas uplatnenie, mozes pripadne este aj ucit.

Kikirik

Naozaj sa s tym uzivit je nic moc ked si vezmes ze tie najbeznejsie jazyky ovlada dost ludi cize chce to menej pouzivany jazyk napr cinstinu a tiez studuje dost ludi ktori su bilingvalni a scestovani cize dostat sa na ich uroven ak si sa ucil len v skole je dost tazke oni maju vyhodu oproti tebe

Gaspura

Môžeš robiť aj normálneho prekladateľa v nejakej firme zahraničnej, ktorá má pobočku na slovensku, môžeš robiť prekladateľa politikom, môžeš robiť prekladateľa v európskom parlamente, všetko závisí len od toho aký dobrý si

zena

Prekladateľstvo sa študuje v kombinácii s tlmočníctvom. Uplatnenie je široké - verejný aj súkromný sektor, národné, medzinárodné, európske inštitúcie, mediálna, umelecká, odborná sféra...

daniela2

máme s manželom živnosť, aj som sa tým nejaký čas živila. Živí sa tým aj môj brat. To je, že vyštuduješ, a potom budeš súkromný podnikateľ. Dáš si žiadosti do rôznych agentúr. Tie agentúry už majú svojích ľudí, takže keď dostanú od zákazníka niečo na preklad, ide to tým ich ľuďom. Ak sú tí ich ľudia práve na dovolenke, alebo majú toho náhodou veľa, až vtedy si Ťa vytiahnu zo šuflíka a hodia to Tebe.
Rátaj s tým, že žiadúcejší je technický preklad. Dostaneš v cudzom jazyku podrobný popis nejakej súčiastky, kde budú slová, ktoré nemajú ekvivalent v slovenčine. Ty si ten prístroj budeš musieť pozrieť na google obrázkoch, aby si pochopil funkciu tej súčiastky a vedel ju adekvátne pomenovať, resp. vytvoriť adekvátny neologizmus. Keď Ťa zamestná nejaká firma ako prekladateľa, zarobíš cca o 50 eúr viac, ako je minimálna mzda.