Rodicia nas nepodporuju v nicom prave naopak ubijaju nas

Príspevok v téme: Rodicia nas nepodporuju v nicom prave naopak ubijaju nas
Hroza

Stale doma pocuvame, na co chcete svoje byvanie, na co stavat, na co byt, na co do zahranicia, este z nas robia mamonarov, co su na peniaze, pritom oni maju dvoj generacne domy, pozemkov kopec cela rodina. Toto su muzovi rodicia. Uz mi to ide na nervy, nemame s nimi spolocnej temy, vzdy to sklzne k tomu, ako je na slovensku dobre a aki sme narocni ked chceme za hranice, ked chceme byvanie aspon ciastocne bez hypoteky a podobne. Mate aj vy takuto tyraniu doma? Je toto normalne? Strasne ma to psychicky vycerpava

pettroneta

Pozri Ovecky, ja synom nebudem hovoriť, aby sa vrátili, ani som im nezakazovala, aby išli. Len som smutná z toho, že odišli a nie sme spolu. Ja tu mám vybudovaný život. Ako mám ísť za nimi? Mám prácu v obore, ktorý som študovala, a to som tam už 27 rokov a nechcem ju meniť. Mám tu rodičov, ktorí potrebujú moju pomoc a neviem, ako dlho budú ešte žiť. Mám ísť deťom na krk? No nie, ďakujem. Nemyslím, že by ma v Spojenom kráľovstve ohľadne práce čakali s otvorenou náručou. Keby som išla za nimi, bola by som bezohľadná voči mojím rodičom.

Ovecky

A z duse nenavidim vety typu mladi su prec iba kvoli peniazom! Toto je naozaj chore! V dnesnej dobe, ked zo Slovenska aj stari utekaju a staraju sa o dochodcov v Rakusku a podobne! V Anglicku sa az tak lukrativne nezaraba, takze tam su urcite kvoli niecomu inemu, zeby preto, ze na SK je kazdy nevrly, zazera po druhom, ludia si zavidia, su falosni, hnusni? Ja na vasom mieste sa vezmem a odstahujem za nimi, mate priatela, preco nejdete tiez do UK, ked uz tam mate obe deti? Oni nie su povinni sediet pri vas cely zivot, pokial ste zdrava, preco by ste nemohli prist za nimi vy?

Ovecky

Deti maju pravo na svoj vlastny zivot, nenicte svoje deti tym, ze im davate na plecia taketo bremeno! Deti nie su vas majetok, nepatria vam! Ak chcu studovat v Amerike, nechajte ich, ak chcu robit v Anglicku, nechajte ich, dajte im pre ziveho Boha pokoj! Lebo taketo pripady sa koncia tragicky! Uz tu bol pribeh, kde sa otec zabil, lebo mladi si sli zarobit, prestante nicit, laska je sloboda!!!

pettroneta

mám dvoch dospelých synov. Obaja sú vo Veľkej Británii, starší tam popri práci študuje, mladší pracuje a má aj priateľku zo Slovenska. Majú sa obaja fajn. Zvykneme sa spolu rozprávať na skype a raz za rok za nimi letím a raz za rok prídu aj oni domov .
Čo mám povedať? Mám 47 rokov, o manžela som prišla, a čoskoro odišli aj oni a zrazu som ostala celkom sama... našla som si priateľa a ten je so mnou cez víkendy, a aj k rodičom chodiť pomáhať im, aj k svokre chodím dačo pomôcť, ale veľmi ma bolí, že iné matky majú svoje dospelé deti raz za dva týždne u seba na víkend a ja môžem byť rada, keď sa s nimi stretnem dvakrát za rok. Evidentne ani nemajú v úmysle sa vrátiť. Iné staré mamy sa budú môcť tešiť z vnúčat, ja budem poznať vnúča zo skypu.
Bolí to. Strašne mi chýbajú.
A pritom čo by im tu chýbalo? Ja mám 3 izbový byt, po rodičoch zdedím polovicu domu, a dačo podedia aj po svokre. Nežili by v chudobe. Už si nasporili toľko, aby mohli žiť vo vlastnom byte, a kúpili si ho. A práca? Aj tá by sa našla, aj keď by samozrejme zďaleka toľko nezarobili.
Tak prečo sú vonku. Len peniaze. To je pre nich dôležitejšie ako rodina, ako ja, ako rodičia. Ako krajina, kde vyrastali. Niekedy myslím na to, že chúďatá moji rodičia, ak zomrú, bude dobre, keď synovia prídu aspoň na pohreb - a potom poletia naspäť a ja ostanem zasa sama.
Tak čo im mám povedať? Že sa teším, že sú vonku?

Chihuahua

A preco musite pocuvat rodicov? Vsak si urobte po svojom, chodte si do zahranicia zarobit..im ide iba o to aby ste zostali blyzko nich..ale ak vam oni nemienia financovat zivot, tak nie je o com..spravte si po svojom, oni to neskor pochopia..

DenisaKO

Mužovi rodičia budú na neho asi veľmi naviazaní, nie? Mňa rodičia podporovali keď som odchádzala do zahraničia, doslova ma vyháňali, veľmi dobre totiž vedeli, že tu na Slovensku sa priemerný človek, rozumej robotník, dobre nemal, nemá a ani nebude mať. Keď máte možnosť si zarobiť v zahraničí, určite choďte, na Slovensku by ste si na vlastné bývanie nezarobili do konca života. Veľakrát je splátka hypotéky lacnejšia ako platiť nájom nenažraným slovákom, tak to už radšej tú hypotéku. Prepokladám, že manžel je dospelý a svojprávny muž a nemá sa prečo rodičom doprosovať a vysvetľovať.

Hroza

A este povedia, ze na co vlastne byvanie, ze ved u nich nam nic nechyba, tlacime sa v jednej izbe a deti kam mame dat akoze? Tu si niekto spravil decka iba na to, aby skakali cely zivot okolo rodicov? Uz vidim ako nam to narusa a nici vztah, zacinaju prve zvady. Lebo rodicia huskaju priatela na mna. Vraj ja som mamonarka, on tiez a ze zle dopadneme! Psychiatria

Hroza

Neostanu sami, maju dalsie dieta a vnucata! A musime to pocuvat, lebo s nimi byvame zatial. A my nechceme zit v zahranici, iba na 2-3r si ist zarobit. Uz mam toho vazne dost, v zivote som sa s niecim takym nestretla. Podla mna to neni normalne, lebo vela rodicov co poznam este aj posielaju baliky spoluziackam do zahranicia a este ich pobadaju, ze by tam zostali, lebo na slovensku tazko a tu vsetko naopak!