Duphaston - prosim poradte

Príspevok v téme: Duphaston - prosim poradte
Sisa22

Ahojte. Chcela by som vediet nazor zien s podobnym problemom. Mam 19 rokov, udajne PCOS, uz 1,5 roka uzivam Duphaston na upravu cyklu.. Predtym mi menstruacia meskavala aj 20 dni, hned ako som zacala uzivat Duphaston sa mi cyklus upravil na 28-29 dnovy. Posledne 3 mesiace mi vsak cyklus zacal haprovat. Napr. prisla uz po 2 tyzdnoch, teraz zase meska. Ja to pripisujem Duphastonu. Okrem toho sa mi zacalo robit hrozne podkozne akne na licach, nikdy predtym som takyto problem nemala a nefajcim, nepijem, o plet sa dokladne staram. Nezaberaju mi ani drahe kremiky.. Vzdy sa takto vyhadzem pocas dni, kedy beriem duphaston :(.. Moja doktorka na uzivani Duphastonu trva. Ale ja mam pocit, ze ho ma uz moje telo akoby dost. Chcem ho skusit vysadit, ze ako sa ten cyklus bude spravat a ci sa mi zlepsi plet. Chcela by som tiez vyskusat nejaku bylinnu liecbu. Co si o tom myslite? Aka je vasa skusenost s Duphastonom?

pettroneta

nepíšeš, v akých dávkach duphaston užívaš. Na úpravu cyklu by som však na Tvojom mieste nebrala umelo hormóny, ak to teda nie je príliš vážne. Nejaké nepravidelnosti sa dajú zniesť, nie?
Duphaston by som vysádzala postupne. A k lekárke by som chodila raz za rok na povinnú preventívku a inak, keď je niečo súrne, napr. candida po antibiotikách.

Anonym222

Jasom ho zas brala na udržanie tehotenstva jasom ani nevedela sčoho mi je zle či stich liekou alebo s tehotenstva

NikA-28

Ahoj, ja som ho brala pol roka a už nechcem nikdy fuj...počas dní, kedy som ho brala, som bola stále nervózna, nahnevaná, smutná proste všetko zlé...pleť bola otrasná po celý čas, ale hlavne tiež počas dní užívania...brala som to tiež kvôli nepravidelnému cyklu, ale potom som povedala, že to už nechcem...tak som išla ešte na endokrinologické vyšetrenie atď a začala som brať HAK, síce tiež nie výhra, ale lepšie, jak meškanie 10-20 dní a u mňa + ešte hrozné bolesti krížov :/

Karennnnnnnnn

Ahoj,ja som mala presne toto,lenže ja som brala 3 roky. Ja som už bola zaliatá vodou,keď som to užívala,počas užívania +3-4kg po menštruácii - 3-4kg,návaly tepla (vonka pršalo ľudia mali kabaty na sebe a ja v tielku lebo mi bolo priliš teplo),akné,náladovosť.
S prepáčením,mňa to tak nasralo lebo potom som už začínala mávať aj riadne veľké cysty,zktorých som mala extremné bolesti a už ani od duphastonu som nemala menštruáciu kvoli cyste mala 4x za rok.Niektorý to hneď operujú laparoskopicky,ten moj mi dal ďaľšie hormonálne lieky Norethisteron.
Začala som hľadať,čítať dočítala som sa,že niektorých krajinách duphaston zakazáli a že má strašne veľa vedlajších účinkov po dlhodobom užívaní. Ja som hľadala prírodne liečenie. 1,5 rok som bez hormónov. Hoci nie stále mám pravidelnú menštruáciu,ale dostanem mrchu. Bola som dávno aj 3-4 mesiace bez menštruácie. teraz mi najdlhšie meškalo 1 mesiac,ale mala som máji lobektomiu štítnej,pripisujem to aj ktomu. Ono duphaston je dobrý pri udržani plodu 1.trimestra,ale to sú 3 mesiace nie 3 roky. Proste sú to umelé hormoný a keď to dávaš do tepla umelo, to proste len príznaky tlmíš. Ja som bola na viac vyšetreniach,ktoré stáli aj 300 € ale zdravie máš len jedno,keď s ati zničí veľmi pomaly sa to dáva do poriadku. Podstate cysty atď. sú to smeti našom tele ani sa nečudujme toľko umelých prísad sú v jedle,niektorý to nevedia to stráviť a telo sa takto očistuje. Ja som sa strašne dlho trápila a ešte sa dávam do poriadku,ja som mala viac problemov. Kvoli tomu som sa dala na študovanie v zdravotníctve. Toľko ti poviem,nie všetky lieky liešia,proste iba príznaky tlmia+nie všetky lieky je dobré dlhodobo užívať pretože si vznikne na to telo. Našim lekárom je imunita,to si treba dať najviac do poriadku a psychiku.