Netuším, čo to je? Herpes alebo niečo iné?

Príspevok v téme: Netuším, čo to je? Herpes alebo niečo iné?
NikA-28

Ahojte, v poslednom období asi tak 1-2 roky sa mi občas. najmä v období, keď je každý chorý, urobí na perách také niečo suché nepríjemné. Vždy je to buď na okraji jednej alebo oboch pier. Presne to popísať neviem, tak teda prikladám foto. Nebolí ma to, ani nesvrbí, ale je to hrozne nepríjemné a vadí mi to tam. Je to vlastne strašne suché a koža sa mi tam lúpe, asi to aj vidno na fotke. Neviem teda, čo s tým? Zvykne mi to v priebehu 1-2 týždňov zmiznúť. Mala by som ísť s tým k Dr.? Nemám teraz práve veľa možností tam ísť, preto najprv hľadám radu tu. Ďakujem za každú odpoveď. :))

NikA-28

Ahojte, no k týmto divným komentárom tam dolu sa radšej nevyjadrujem :D

A ďakujem za rady, skúsim tú mastičku tie LIPS, keď to neprejde...večer som si dala na to trochu betadine na dezinfekciu a potom na noc včeliu kašičku a lejem do seba plno vody a zdá sa, že sa to zlepšuje, no zvyklo sa mi to potom zasa zhoršiť, tak uvidíme :))

swistica

Urcite to nie je herpes. Osobnu skusenost nemam, no asi by som s tym ku koznemu nesla. Skus vyskusat masticku LIPS - mast na kutiky. Stoji cca 2,50 € a mne raz ako jedina pomohla na problematicke kutiky. Pisu na nej, ze ,,masť vhodná pre osoby náchylné k popraskaniu. kútikov úst / angular chellitis /. odreninám, lúpaniu a popraskaniu kože úst.". Takze by mohla byt aj na tvoj problem. Je to taka biela masticka, cize by si pouzivala na noc.

zuzuna

toto presne sa zvykne robievať aj mne :D väčšinou na hornej pere a keď mám nádchu, ale kľudne aj inokedy, len tak z ničoho nič :D ak to neštípe, skús použiť na pery cukrový peeling a potom naniesť nejaký balzam na pery, mne to zvyklo pomáhať a zmizlo to na druhý deň

toniejevporiadku

Tomas12345 - naozaj nie si v poriadku. Co to tu predvadzas? Daj si prestavku od internetu, ber lieky a ked si das do poriadku psychiku, skus sa vratit.