Rozum alebo srdce? Neista laska alebo istota a pohodlie s muzom, ktory je rozdielny a nepaci sa mi?

Ovecky

Nikdy v zivote si nevyber rozum. Prachy boli, su, aj budu. Ale budit sa kazdy den vedla cloveka, ktoreho nemilujes, je utrpenie a tyrania. Pre teba, aj pre dotycneho. Plus je to totalny suteren, absolutne nefer voci partnerovi. Kazdy si zasluzi byt milovany.

mirec411

...a mimochodom: - odkiaľ máš tie "pozorovania okolia"? ---- Neviem veru, čo si pozorovala a ako dlho, ale... Všetko je naopak.

mirec411

Dhhdh - význam spojenia "rozum a srdce" majú vo vzťahu iný význam, ale nechám to tak... V tomto prípade píšeš čisto o rozumovej "kalkulácii" - o špekulácii, či je, alebo nie je dobré (výhodné) ísť do vzťahu čisto z ekonomických dôvodov. Celkom to chápem, pretože takto špekulatívne premýšľa (a aj koná) dosť ľudí. Vyjadrilo sa tu pár ľudí dosť jasne o tom, že to nie je zrovna dobrá voľba. Len sa chcem k nim pridať a dodať, že vzťahy sú naozaj "živou záležitosťou" a nemajú radi akúkoľvek kalkuláciu rozumu, ktorá sa odohráva mimo vyjadrenia srdca a jeho pocitov. V skutočnosti je naozaj rozumnejšou voľbou byť sám, ako si zaistiť pohodlnejší život vzťahom s človekom, ktorý dokáže poskytnúť akúsi "sociálnu istotu" (rozumej finančnú) svojmu partnerovi. --------- Je to síce pohodlná cesta, ale tisíce ľudí by vedelo rozprávať o tom, že vedie veľmi zlým smerom. Prečo zlým? Pretože láska má svoje zásady, svoje podmienky, ...a život ako taký nikomu nedovolí špekulovať so srdcom - teda s láskou. V tomto smere je karma neomylná. --------- PS: - toto nie je strašenie, ale len poznatok zo života mnohých ľudí. Byť sám síce nie je žiadne víťazstvo..., a človeku nakoniec chýba milodar lásky (či aspoň pokus o milovanie človeka i seba), ale v tomto prípade je lepšie ostať sám, ako prilepiť sa k niekomu bez lásky, len za cenu zdanlivej ilúzie pohodlia. Myslím, že život je tak trochu aj zápas - a to nielen o pocit lásky ktorý napĺňa dušu každého človeka, ale aj o zaistenie dostatku peňazí pre spoločný život dvoch ľudí. To "duchovné" - čiže láska, bude vždy v rovnováhe s tým hmotným - teda s tým, čo je zatiaľ nevyhnutné ku každodennému prežitiu. Vynechaj jedno - a duša ostane prázdna. Nesnaž sa ani o druhé - a život sa stane ťažkým. No a povedz: - Nie je hlúpe, ak sa o lásku snaží iba jeden? Je to rovnako hlúpe, ako keď sa o hmotné zabezpečenie má snažiť tiež len jeden. Dvaja sú dvaja - a to je práve tá sila. Aj v láske, aj v živote. -------- Verím, že pochopiť túto "rovnováhu" ľudského života nie je ťažké. .......... A vzťah má byť založený na pocite lásky a na porozumení, ...nie na kalkulácii o tom, čo je výhodnejšie a ľahšie. To dobre len začína (vidinou pohodlia), ale nikdy dobre nekončí. Jednoducho povedané: - Vzťah je o láske, ...a Láska so sebou nenechá manipulovať. Tento fakt by nemal nikto prehliadať a už vôbec nie podceňovať.

Nighthawk

radšej srdce ako rozum. ale ja radšej byť sama
ako sa neskôr trápiť a byť nešťastná s dieťaťom na krku.
počkaj a hľadaj muža ktorý ťa bude milovať takto.by si mala zničený život.

chacha

Vyber si mladého, ktorý ťa časom odkopne a nájde si inú, nemá peniaze ani na taxík, v posteli je drevo a budeš sa o neho starať ako náhradná mama. Presne takého aká si ty. Pretože starší muž by pri tebe zošedivel.

in blossom

A never tomu, ze viac vydrzia tie vztahy z rozumu a pre peniaze. Vydrzia preto, lebo su tam prave tie peniaze a ked nechcu stratit pohodlie, tak proste karavana ide dalej, ci su stastni alebo nie. Keby nebolo toho, tak sa mozno tiez xkrat rozidu. A taketo partnerstvo vydrzi aj tak len dovtedy, kym niekto z nich nestretne takeho, co v nom tu vasen vzbudi. To je ako tikajuca bomba, takze za mna nie.

in blossom

Nezacinaj vztah z rozumu, to je taka blbost. Ja by som to nedokazala, aj ked som sa o to raz pokusila, ale nedalo sa. A teraz si predstav, ze mas toho muza stale na krku, mas s nim deti... Radsej byt sama, ako s niekym bez lasky. Keby sa ti aspon pacil, tak nepoviem, ale z toho co pises to vyzera, ze ta ani nepritahuje. Tak to uz vobec nie, lebo sa ti zhnusi aj sex.
A preco neista laska? Ved aj s tym " z rozumu" to mas neiste, ked je rozdielny. Plus ziaden chlap nie je staly, okolo 50 mu moze preskocit, tak to je uplne jedno. Aspon par rokov mat stastne partnerstvo ako cely vztah mat taky vlazny. Ja by som to nedala.