Život mimo systém

Príspevok v téme: Život mimo systém
mimo-system

Mám takú otázku na zamyslenie. Dočítala som knižku "Raději zešílet v divočine. Setkání s šumavskými samotáři". Veľmi zaujímavá knižka, v krátkosti: Ide o ľudí, ktorí sa rozhodli odtrhnúť sa od dnešného systému a žiť mimo neho. Poväčšine žijú v maringotkách alebo maličkej chatke, bez vody a elektriny. Niektorí v lese. Sú to ľudia, ktorým sa nepáči žiť od výplaty do výplaty, platiť štátu viac ako polovicu mzdy a na konci mesiaca ste rovnaký chudák ako na začiatku. Odmietajú platiť dane a nechať sa vykorisťovať zamestnávateľom. Liečia sa tým, čo im dá príroda, pestujú si ovocie, zeleninu. Pre mňa osobne je to veľmi zaujímavé a popravde, ani sa im nečudujem, že takto žijú. Vedeli by ste si taký život predstaviť?

Defcon

Medea, zasa si to neidealizuj. K zivotu potrebujes vela veci. Nic take ako plavanie a bike. Samostatny zivot je o praci.
Ja som kvoli tomu odisiel na dedinu. Je tu super, na ranajky si idem odtrhnut nieco na zahradu plus chlieb a maslo. Ale tato pohoda je vykupena pracou. Na zahrade sa to samo nevypestuje. Samostatny zivot naozaj o samostanom zabezpecovani sameho seba. A tvoje zmienovane plavanie ti nezabezpeci ani sol na chleba

Lesak

Viete v lese si musite pestovat a chystat drevo na zimu, ked sa nic neda, cize v lete od svitu do mrku makat ako nasi predkovia. A co hnojiva, ved nechcete vyuzivat system, ryle, motyky... a ked sa vam zdravotne nieco stane, tak vyuzijete system, lebo vtedy sa vam to hodi???
Vsak zalozte osadu a zite z davok...

Okt

zijeme od vyplaty k vyplate, mame hypoteku, casto ku koncu mesiaca nie je pomaly ani na jedlo, ale popravde zivot bez vody, elektriny si neviem predstavit, asi radsej nejak zmobilizovat sily a vypadnut z tejto chudoby ako ist do dalsej chudoby, hoci bez chodenia do prace

Medea

Aklo na to by som tam mala tých troch ludi. Oni niečo pre mňa ja pre nich. Vies som z veľkomesta a nejak sa to tu zhustilo. A tam čistý život a niektorí samani tak žijú.

Linda1227

Poznam cloveka ktory tak zije. Pestuje si sam, nie je zavisly na nikom. Zije v chatke, postupne si ju prerobil a pokial viem, tak sem-tam brigaduje.

antilooopa

žila by ako lovkyňa zberačka, pila by z horskej studničky a zobala čučoriedky, alebo by jej jedlo zabezpečovali tí traja ľudia, čo by boli tam s ňou :-D