Od januára 2020 si priplatíme za odvody aj zdravotnú !!

menoo

BADDOG A TI S TYMI STARYMI METODAMI AJ VYUCUJU TO STARE, CO VEDIA
UPS capslock
je to vsetko hnus, nic sa mi nechce platit, ani euro

swistica

baddog - tak hadam viem citat a vidim kolko si lekari za jednotlive ukony uctovali. Ty si kontrolujes svoje udaje ked si prekvapeny, ze to bolo tak malo?

lesnavila22

Toto už fakt nie je normálne, len sa kradne v tomto štáte, je mi z toho zle. Máme minimálnu mzdu na hranici chudoby, že človek z nej nevyžije a ešte sa stále všetko zvyšuje, kedy zvýšia platy? Keď si predstavím, že chodím do roboty len preto aby som si zaplatila bývanie a jedlo... neviem, to už sa môžem presťahovať do lesa a mať kľud.

baddog

swistica, 20 eur za mesiac a chodila si po lekaroch? :D tu niesme na kube :D
ak ti je sympaticky system v usa, nech sa paci, mozes tam ist, ale potom som zvedavy, ak dostanes nedajboze nejaku chorobu, alebo tvoji blizki a pride ti ucet z nemocnice, ci budes mat tie desattisice az statisice :)

peniaze sa stracaju rozne, je mnozstvo parazitov, trebars sukromne zdravotne poistovne, tam tecu take prachy mimo, ze si to ani nevieme predstavit, len dovera uliala 500 mega, mnozstvo predrazenych tendrov, jeden kamionista mi vravel, ako viezol stare postele z nemecka do novej nemocnice niekde na vychode, samozrejme cena nebola ako za stare :)
navyse zdravotnictvo je neefektivne, lekari su plateni od vykonov, nie od vyliecenia, tym padom sa nikto nesnazi a pacient trpi, lekari sa nevzdelavaju, lebo nemusia, nemaju nad sebou ziadnu formu kontroly, tym padom kvalita ziadna
kludne moze liecit metodami spred 30tich rokov a dostane zaplatene ako ten, kto sa vzdelava
este ked si otvoris hubu a upozornis ich, tak si ten zly a oni sa tvaria, ako keby to robili zadarmo, dokonca som si to uz aj vypocul :D , proste neskutocne :D
este aj v manufakture, kde vyrabaju nejaky jednoduchy vyrobok musi byt kontrola kvality, v zdravotnictve nieje, to je nonsens tejto doby

swistica

Ja som mala teraz dost zdravotnych problemov, cize dost som chodila k lekarom a mala som i rehabilitacie. Ziaden mesiac vsak za mna poistovna neplatila viac ako 20 eur. Kde sa potom tie peniaze stracaju? Zacina mi byt sympaticky system v USA. Asi by bolo vyhodnejsie nemat poistenie a platit priamo za zdravotnicke vykony. Ved tuna ked clovek velmi vazne ochorie, tak i tak robia zdravotne poistovne problemy a nechcu povolit efektivnu liecbu.

BJ 2

Zdravotcnitvo je v troskach, bude horsie z roka na rok. Hlavne robte vsetko, aby ste nejak vaznejsie chronicky neochoreli, vsetko dajte do prevencie. Uz teraz umiera asi 10 tisic slovakov rocne na vyliecitelne choroby, velkym problemom je aj prepracovanost lekarov a celkovo, su horsi, hlavne ked vidim novu generaciu lekarov, nemame sa na co tesit. To nebude tahat ako ta stara generacia.

Vsetko treba vrazit do prevencie zdravia. Zdravia strava, doplnat co chyba doplnky, strazit si vitamin D... vzdelavat sa. Nenechavat to na lekarov, nespoliehat sa na nich. Mat v malicku aj prirodne kury a alternativnu liecbu, keby nepomohli/nepriznali davky.
A byt pripraveny zit v chudobe, minimalisticky byt (stravovanie za 30-60 eur mesacne, atd), keby udrel kolaps, aby si clovek vedel zdravo a lacno navarit.