Preco sa ma granulovany caj spotrebovat do 3-4 tyzdnov od otvorenia? Mne to pride az prilis kratka doba spotreby na tak tak velku pixlu, hlavne ak clovek na to nema chut kazdy den.
granulovany caj - expiracia
prave preto nechapem, co sa na tom akoze moze za tak kratku dobu pokazit....ved je to susene
Keď ja by som to ani čajom nenazvala :/
no ved prave ten dovod ma zaujimal, ale asi sa nedozvieme...skoda, ze to na etiketach nepisu, lebo niekomu by to vadit ci skodit mozno nemuselo
nabuduce uz nekupiem, ak to nebdue mat expiracnu dobu aspon polrok min. 3 mesiace
podla zlozenia by to malo byť v poriadku pit aj po expiracii, keďže to je len cukor s vodou... ale radšej by som sa držal expiracneho datumu, z nejakych dovodov tam su a väčšinou to maju aj laboratorne testované
Napis je instant tea lemon znacka kaufland a zlozenie:
cukor, dextroza, regulator kyslosti: kyselina citronova, extrakt z cierneho caju (1,3%), citronovy prasok (0,1%), prirodna aroma.
Vyrobene v Polsku...ja ze kaufland je nemecka znacka, hm.
neviem ho najst, vedela by si mi ho najst a poslat link?
Mne ide prave o to, ci ide len o horsiu kvalitu caju (a v com horsiu, ci navhlne alebo je slabsia chut), ale na zdravi to nasledky nezanecha alebo ako pises, ze je to skodlive - jed. Je to kauflandacky citronovy granulovany caj - extraxt z cierneho caju a suseny citron plus nejake tie ochucovadla.
Pretože sušina z listov a vňate obsahuje veľké množstvo chlorofylu. Ten sa postupom času pomaly rozkladá, a to aj pri najlepšom skladovaní. Po uplynutí času je z chlorofylu feoforbid.
Feoforbid = jed
väčšinou ale tento druh "čaju" je len voda s cukrom a kys citronovou, ale keďže neviem o aky caj sa jedna by som ho odporucal nepit