Učenie

Príspevok v téme: Učenie
Eiiilll

Zdravím, mám 13 rokov a som dievča, som v 8 triede ale mam tu problém ktorý má už dlhšie dosť trápi, vždy keď sa učím tak mi to strašne dlho trvá napr. Mam sa naučiť 10 riadkov a mne to zaberie od 3 do pol noci kým sa to na učím, samozrejme s menším prestávkami... Ostatní mi hovoria ze sa neučia a majú 1tky, zatiaľ čo ja sa učím 9 hodín a niekedy aj viac a nemám samé 1...nevedel by mi prosím niekto pomôcť? ??

problemisko

ak sa to tak dlho ucis, to znamena, ze ty tomu vobec nerozumies. za normalnych okolnosti by si si to mala precitat, hoci viac krat a mala by si to vediet vlastnymi slovami prerozpravat.
1. skus sa ucit s niekym, kto ti to vysvetli a budes si to ucivo pamatat z jeho vysvetlenia
2. dat sa tetovat na poruchy DIS ako pise tomas12345

ktore predmety ti robia problemy?

ahjajjaj

ahoj, existujú typy ľudí, ktorí nedisponujú dobrým krátkodobým vybavením z pamäti. Akože Ty tých 10 riadkov v pamäti môžeš mať, ale nevybaví sa Ti to do 24 hodín od toho, ako si sa to učila. Potrebuješ dlhší interval vybavenia z pamäti. To znamená, neuč sa zo dňa na deň veľa hodín, skôr si to urob tak, že aj jeden deň si to prečítaš 5 krát a aj druhý deň a na tretí deň to vieš. Tiež maminka by mohla skontaktovať učiteľov predmetov, kde to najviac vadí, a porozprávať sa s nimi, aby si kvôli tejto malej odchýlke nebola znevýhodňovaná. Napr. učiteľ skúša každú hodinu 3 ľudí, aby si neodpovedala hneď prvú hodinu, ako sa učivo skúša, ale až tú ďalšiu a pod. Toto by bolo dobré mať potvrdené aj od psychológa a ostatné je už záležitosťou rodiča, aby si to dokázal s daným učiteľom a triednou dobre odkomunikovať. A potom aj triednej učiteľky, či si robí len do písmena to, čo musí, alebo sa za deti vo svojej triede aj citovo angažuje a bojuje o ne.

Tomas 12345

Tuším je to dyslexia, pri ktorej človeku dlhšie trvá dokial ten text prečíta a pochopí ho. Takýto žiaci su aj zvyhodnení, pretože maju v škole viac času na vyhotovenie testov. Skús zájst za psychologom nech ti určí či trpíš alebo netrpíš dyslexiou.

Zuzka8

Nájdi si svoje prednosti, ja sa napr. tiež neviem učiť, musela by som sa drviť a vedela by som iba štvrťku, ale napr. viem kresliť. Povedz si, že toto síce neviem, ale viem toto.

Nemusíš ani v živote používať svoju pamäť, môžeš mať inú prácu.

swistica

Zrejme sa ucis nespravnym sposobom. Skus napisat viac o tom, aky mas sposob ucenia, z akeho predmetu je tych desat riadkov a co ti vlastne robi problem.