Pulz - 86

ahjajjaj

elemíra, aj ja mám také hodinky, a pulz 86 mávam kedykoľvek počas dňa. Okolo 70 a menej mám v noci počas spánku. Pulz okolo 70 má byť v stave pokoja, t. j. keď ležíš, oddychuješ.

Tomas 12345

Tomas H :

Zvýši jej to priemerný pulz, a navyše pokial má slabú kondíciu tak hocijaká výraznejšia fyzická námaha jej može vyvolať i celodenný zrýchlený pulz. Tiež som to tak mal že ked som išiel ráno hrať badminton, tak až do večera som mal ešte stále zrýchlený pulz okolo 85 v klude.

Zuzka8

Ja mám tiež tie hodinky. Hlavné je zistiť svoj kľudový pulz, t.j. meraj si ho ráno tak sedem dní za sebou a potom spriemeruj. Mne sa zvýši pulz aj keď iba vstanem a gauča, je to normálne.

Ale pre niečo si si ich musela kúpiť, asi máš aj iné problémy.

Po káve sa zvýši, a aj po čaji, ktorý má kofeín. Inak ani nie.

Pag

Taky pulzik nie je nic (psychotiin uzity), tie pristroje len cloveka zbytocne stresuju, cvic najma ruky. Ja pouzivam este stare, krasne, nastenne, svajciarske hodinky, co sme podedili po nasej starkej (nech s B. spociva), ale poviem Ti, ze este nikdy mi neukazali zrychleny pulz, hoc' niekedy mi pulzuje v makovici, obcas ma volaju aj pulzar, ale star ako star, moze byt aj s neutrinami. Lez neviem, ci tie hodinky budem nosit nadalej, lebo su pomerne tazke a jednu ruku mam uz sestkrat vacsiu ako tu druhu a vobec neviem preco. Ale s akym lekarom by som to mal, prosim Ta, konzultovat. Kardio?? Ci gastroetnologicke? Vobec neviem, kde mi na to vystavia papiere?? Ale od coho, please??

Elemira

Pulz meraju hodinky pocas celeho dna. V noci ich nenosim a teda nocny pulz nepoznam. Kavu pijem jednu denne, no este pijem caj.

Zuzka8

Ahoj Elemíra, nauč sa, že ako si merať pulz za akých okolností, a aký pulz je ešte ok. Neviem či na internete nájdeš správne odpovede. Praktická by Ti mala povedať, stojí to za to, ona by Ti mohla dať aj nejaké praktické rady.

Zatiaľ kým budeš vedieť viac, tak si odmeraj svoj kľudový tep (ráno keď vstaneš, aspoņ 5 dní po sebe). Ak Ti bude treba na wc, zabehni si, ale potom si oddýchni aspoň na 10 minút a až potom zmeraj.

Počas dňa inakšie tep prirodzene kolísa, nie moc ale kolísa. Zvyšuje ho fyzická námaha a stres, ale aj smiech. Myslím, že tí čo majú nadváhu oni majú aj zvýšný tep o kúsok, lebo im srdce musí rýchlejšie pumpovať prirodzene. ... Dôvod u Teba neviem či z tohto máš 86. Možno si si merala keď si bola v dennom behu.

pravdajelenjedna

kofein alebo iné stimulanty na katecholamíny alebo ešte to môže byť kortizol(ak ste zdravý jedinec)

Tomas H

Preco trpis potrebou pytat sa nepodstatne otazky? Robis si s tym dobre? Alebo nam chces tvrdit, ze ak rano behala, tak este vecer ma vyssi tep?