ako argumentovať, keď máte pravdu a nemáte dôkaz?

Príspevok v téme: ako argumentovať, keď máte pravdu a nemáte dôkaz?
Qatara

Minule sme boli s kamarátkou venčit jej psíka. Spomenula si, že musí zájsť do obchodu. Tak sme sa rozhodli, že ona do obchodu zájde a ja zatiaľ postrazim psa. Pes bol vyvenčeny už predtým z prechádzky, už sme šli len domov. Bola tam asi 7 minút. Za ten čas ku mne prišiel nejaký starý uj a že prečo sa ten pes venči tu, keď tu sú iba chodníky. Ja mu hovorím, že len čakáme na kamarátku a že pes sa tu nevenčil. A on si vždy hudol to svoje. Viac som už bola ticho, lebo mi bolo jasné, došlo mi, že toto mu nijako nemôžem dokázať, že pes pri mne celý ten čas len sedel. Ako by ste presvedčili niekoho, keď viete, že máte pravdu, ale nemáte dôkaz?

BezNarokov

Ja by som sa na to peostey vykaslal. Ser na deda. Ser na ludi. Zi so svoj zivot a nestaraj sa o nazory druhych. Aj tak si nikto nechce priznat, ze sa mili, že nerozumie, zle pochopil, ze nevie... ludia su nepoucitelni a každý si mysli ze ma pravdu.

niekedy

pri blbostiach je zbytočné čokoľvek namietať alebo argumentovať. Argumenty zavážia len pri rozumných ľuďoch.

Cooooobbghj

A to co bolo za chuja. Mne by bol sice ukradnuty a nepozastavovala by som sa nad nim ale hned by som nanho vybehla s tym, ze a co pes nema pravo ist po chodniku alebo stat na chodniku ci co?! To ked je pes, musi sa prechadzat iba po trave? To akoze v zivote nevidel niekoho so psom ist cez mesto a stat niekde? Alebo nevidel este v zivote psa uviazaneho pred obchodom?! To by musel potom kazdemu jednemu cloveku so psom taketo daco hovorit a co je mimo.

Janko 12

Tak v takomto pripade by som sa pozrel ci nieje v blizkosti priemyselna kamera, alebo len tak ukazal prstom niekde a povedal. Pane zavolajte policiu, tam je kamera chodte si pozriet zaznam, kto ma pravdu. Ak by Ta volal so sebou tak mu povies, ze Ty nic dokazovat nemusis a pockas tu. Podobnu situaciu "kriveho obvinenia" som takto uz vyriesil.

zena

Qatara, niektorých ľudí ani pod ťarchou dôkazov nepresvedčíš. Takže sa riaď podľa intuície a radšej odíď.