6 tabletiek guajacuranu za deň?

Príspevok v téme: 6 tabletiek guajacuranu za deň?
Mahi

Dobrý deň, mám strašnú úzkosť, bral som guajacuran, ale ten mi už neúčinkuje. Ale ja si už proste niečo musím dať a nič silnejšie sa bez predpisu kúpiť nedá. Píše sa, že by sa mali brať tri tabletky za deň. Čo keby som ich zobral šesť napríklad? V príbalovom letáku tak isto je, že guajfenezín má nízku toxicitu a predávkovania boli zaznamenané len ojedinele. Takže by sa mi nič hrozné nemalo stať, nie? Máte s tým niekto skúsenosti? Lebo ma fakt už asi klepne, ak si niečo nedám.

petroanneta

rozhodne by si sa mala na lekára obrátiť. A to aj keď nemáš 18. Veď rodičia nemusia vedieť, že ideš k lekárovi.

Mahi

ahjajjaj: Ako pozerám na ten príbalový leták, trochu to dávkovanie zmenili, vtedy tam bolo, že od 15 rokov sa majú dávať 3 tabletky denne, a teraz sa môže od 12 rokov dať až 5 tabletiek denne a úplné maximum je 12 (ako si povedala). Tak to si teda začnem dávať päť za deň, hádam do pomôže. K lekárovi s tým ísť nemôžem, lebo nemám 18, žijem s rodičmi a tí ani nevedia, že to beriem, nepochopili by to.

ahjajjaj

ahoj, mal by si sa obrátiť na lekára a nemeniť svojvoľne dávkovanie. POzri sa ako silný guajacurajan je. Koľko miligramový. A pokiaľ existujú silnejšie varianty, tam si pozri dávkovanie, a vypočítaj si maximálnu dávku.
Maximálna denná dávka je 2 400 mg (12 tabliet) - čítam v príbalovom letáku. Ak máš 200 mg guajacurajan.
Aj tak by som sa na Tvojom mieste obrátila na lekára, lebo zrejme by si potreboval niečo iné, ako guajacuran.