Kŕč do lýtka a odvtedy...

Príspevok v téme: Kŕč do lýtka a odvtedy...
rasto212

Čaute... Asi pred mesiacom som dostal do lýtka mrtný kŕč v noci, skoro som skapal od bolesti a odvtedy ma to lýtko bolelo.. Ale posledný týždeň sa mi bolesť extrémne stupňuje, ak zle šliapnem na nohu, tak normálne padnem čo sa neudržím. Bolí ma to vkuse, pri chôdzi veľmi ak zlý pohyb idem skapať. Sťahujem si to elesťákom a natieram flectorom ale nič z toho? Čo s tým?? Díky za rady

rasto212

Tak dnes som zašiel ku lekárovi, lebo sa to už nedá vydržať. Hneď ma poslal na sonografiu lýtka a tiež hneď zajtra k angiológovi a dal mi dva lieky a vraj keby som cítil náhlu bolesť, tak mám ísť na CP. No dúfam, že nebudem mať s tým nič vážne, dosť sa obávam prečo ma posiela na cievne oddelenie.

rasto212

Akože tú bolesť som cítil aj cca 3 týždne, ale nie žeby slabla ale posledný week čím ďalej horšie, ak zle stúpim alebo sa staviam zo sedačky, tak sa normálne vydrbnem čo mi povolí noha a furt to bolí. Nechcem aby sa mi tam dačo poškodilo a mal potom chronickú bolesť jak sviňa.

snowflake

to su svalove krče, ak si v ten den nejaku fyzicky naročnejšiu aktivitu vykonaval,.. a nedostatok horčíka - ktorý je pre svaly doležitý...
ja som po treningu minule tiež v noci mala krč,.. a ešte tyžden som to citila v tom lytku.. zvyšila som prijem magnezia, a po treningu si dám banán... takže ak športuješ, po tom treba jesť banány...

rasto212

A to ma vlastne bolí sval alebo niekto mi povedal, že žily a môžem dostať embóliu v nohe... Je to pravda?

hsd

treba brat magnezium-horčík.. kúp si šumivé v obchode a kazdy den vypi.... + si možeš kupiť magne b6, a zarad do stravy banány...