Ahoj, študuje/študoval tu niekto Južnoslovanské štúdia? Aké je uplatnenie po škole? Odporúčate? Ďakujem za odpovede k veci.
Filozofická fakulta - Južnoslovanské štúdia
Alebo ze budes chciet ostat na skole ucit, len ci bude volne miesto.
Podla mna to uplatnenie nema. Za pracou sa tam neoplati cestovat, skor oni cestuju k nam. Mozno par tlmocnikov si pracu najde, ale urcite ich treba menej ako z inych jazykov. Ved si skus na profesii zadat ako kriterium uvedeny jazyk a uvidis ake pozicie a za kolko su v ponuke. Ak mas pocit, ze ta tieto jazyky budu bavit,tak mozno skus tlmocnictvo anglictina a jeden z tych slovanskych jazykov. Ak sa to teda tak da :-)
Som najkrajsia a najmudrejsia. Chcete byt ako ja? Studujte pravo.
Veľmi ste tu múdri poniektorí. :) Viem, že sa tam zameriavam konkrétne. Chcem na chorvátsky/bulharský + srbský jazyk. Pretože ma celkovo zaujíma kultúra a história slovanských štátov. Iné ma nebaví, max. tak história všeobecne alebo archeológia. A neviem, či má zmysel sa na to dať, alebo sa ďalej trápiť a vyberať niečo, s čím sa uplatním, ale bude ma to aj baviť.
Možno si tvorí samoštúdium.
studovat chces, nevies co, ani odpovedat nebudes
Južnoslovanské štúdia sa neštudujú, nanajvýš môžeš študovať na Katedre slovanských filológií. O aký konkrétny jazyk/y máš záujem?
a co na tom znie zaujimavo? co by si sa ucila?
Veď preto bola táto diskusia založená.. len ma to zaujíma a či má niekto osobnú skúsenosť, lebo znie mi to zaujímavo, ale tak uplatnenie asi nula bodov, no...
logicky. co s tym chces robit?