Filozofická fakulta - Južnoslovanské štúdia

swistica

Podla mna to uplatnenie nema. Za pracou sa tam neoplati cestovat, skor oni cestuju k nam. Mozno par tlmocnikov si pracu najde, ale urcite ich treba menej ako z inych jazykov. Ved si skus na profesii zadat ako kriterium uvedeny jazyk a uvidis ake pozicie a za kolko su v ponuke. Ak mas pocit, ze ta tieto jazyky budu bavit,tak mozno skus tlmocnictvo anglictina a jeden z tych slovanskych jazykov. Ak sa to teda tak da :-)

Filozoficka

Veľmi ste tu múdri poniektorí. :) Viem, že sa tam zameriavam konkrétne. Chcem na chorvátsky/bulharský + srbský jazyk. Pretože ma celkovo zaujíma kultúra a história slovanských štátov. Iné ma nebaví, max. tak história všeobecne alebo archeológia. A neviem, či má zmysel sa na to dať, alebo sa ďalej trápiť a vyberať niečo, s čím sa uplatním, ale bude ma to aj baviť.

zena

Južnoslovanské štúdia sa neštudujú, nanajvýš môžeš študovať na Katedre slovanských filológií. O aký konkrétny jazyk/y máš záujem?

Filozoficka

Veď preto bola táto diskusia založená.. len ma to zaujíma a či má niekto osobnú skúsenosť, lebo znie mi to zaujímavo, ale tak uplatnenie asi nula bodov, no...