Zdravím,
Takže celé to začalo tak, že som nastúpil na gympel a ihneď sa do mňa zaľúbila spolužiačka, vtedy som však mal priateľku a tak to nedávala dáko najavo. Nevšímal som si ju, bol som dajme tomu šťastný. Avšak nič nie je večné a náš vzťah sa pred koncom prvého ročníka skončil. Samozrejme ihneď po tom sa so mnou začala zbližovať už spomínaná spolužiačka. Úprimne sa mi absolútne nepáčila. Nemám na mysli len výzor, ale celkovo mi úplne nesedela. Jediné v čom bola super je v to, že je naozaj veľmi dobrosrdečná. Ja som o ňu nemal záujem avšak stále sme si písali a bral som ju za super kamarátku. Neprestajné vypisovanie viedlo k tomu, že sme sa dohodli, že pôjdeme von. Ja som to bral tak, že ideme ako kamaráti a nič viac. Ona to však brala ako rande. No a tu nastáva problém. Keď sme stretli, tak ma chcela objať, no ja som sa z toho dajme tomu vyvliekol, keďže som nechcel aby si niečo namýšľala. Doslova mi nastavila ruku a ja som jej ju nechytil. Nemyslel som to zle, nechcel som jej ublížiť, no práve to som spravil. Boli sme spolu tak 45 minút a potom som si niečo vymyslel a šiel preč. Bolo to neuveriteľne trápne pre oboch. A ja som ranil jej city a odmietol ju. Ihneď sa vyžalovala kamarátkam, ktoré mi to povedali, že aká je zo mňa sklamaná atď. Samozrejme sme si prestali písať. Prešli prázdniny, potom celý druhý ročník sme sa takmer nerozprávali a nepísali. Maximálne mi poslala fotky učiva. Ja som sa na to snažil zabudnúť a nevyhľadával som dáko priateľku, bol som spokojný sám. Po prázdninách sa však všetko zmenilo. Nastúpil som do 3. ročníka a hneď v prvý deň sme sa začali baviť, samozrejme na kamarátskej vlne. Počas toho rozhovoru som sa do nej zas zaľúbil ja. Zmenila sa, začala sa mi veľmi páčiť ako fyzicky, tak aj psychicky. Stále rovnako dobrosrdečné a milé dievča. Do ktorého som sa bezhlavo zamiloval. Začali sme si písať avšak teraz to je úplne naopak. Ja sa snažím, dávam jej náznaky, no mám pocit, že je už príliš neskoro. Neviem čo robiť. Je to obrovská karma, keďže som ju odmietol a o rok neskôr som sa do nej zamiloval. Neviem či sa mi podarí v nej ešte prebudiť jej lásku ku mne, nad ktorou už dávno zlomila palicu. Každopádne ak by mi tu niekto vedel poradiť ako sa mám zachovať, čo mám robiť, tak vám budem nesmierne vďačný. Naozaj som z toho strašne smutný a neviem čo mám robiť. Úprimne ju ľúbim a verím, že v kútiku duše aj ona mňa, ale nechce sa znova sklamať. O tom, že som do nej úplný blázon svedčí aj to, že som sa sem zaregistroval a snažím sa nájsť pomoc aj tu.
Takže vás ešte raz zúfalo prosím o radu ako sa dostať z tejto nepríjemnej situácie.
Zaľúbil som do tej, ktorú som pred tým odmietol
Aha a inak este ma napadla taka varianta, ked uz je tvojou spoluziackou, nejake mensie doucovanie by sa nemohlo konat?...v nejakom predmete v ktorom je dobra, ze ci by ti to nevysvetlila cez prestavku alebo po skole ci pomoct s domacou ulohou?
Snažím sa nájsť spoločnú aktivitu. Viem že chodieva behať, čo mi vyhovuje, takže zajtra v škole ju skúsim pozvať na beh a uvidíme. Včera som ju pozval von, ale ževraj má toho teraz veľa. Problém je v tom, že ako vravíš ty, že to asi nechápe a preto nejaví záujem. Ale máš pravdu, na čo sa budem márne snažiť na chate. Musím ju dostať von, kde budeme len my dvaja a skúsiť dotyky. Inak to asi nepôjde. Len najväčší problém je pre mňa ten, že je moja spolužiačka, takže v prípadnom neúspechu ju budem stále vidieť a plus jej kamarátky ma budú mať už za totálneho drba...
Mozno by si mohol byt jej tajny ctitel, posielat jej kvety, napisat jej na FB pod tajnou prezyvkou, ze si sa do nej zakukal, no nevies jej to dat najavo zatial nijak inak, rad by si ju spoznal trosku, hm?
A pozvanie niekam odmieta, vyhovorky? Osobne by to slo mozno lahsie zistit z jej pohladu ci usmevu, ked by si sa jej dotkol ruky, priblizil. Ved jej do hlavy nevidis a mozno si mysli, ze si ku nej mily preto, lebo si jej predtym ublizil a nechces si ju pohnevat. V tomto si nikto neni na istom, akurat, ze ked uz raz do teba zalubena bola, tak je ta istota 50 na 50, ona nema ani 20 percentnu istotu v tebe, ze si sa do nej zalubil, kedze si ju uz raz odmietol.
Neboj
Presne tak. Lichôtky, chválim ju v úplných maličkostiach, snažím sa ako len viem, ale neúspešne. Vždy len usmievajuci sa smajlík a ďakujem... A som si istý, že o nikoho iného záujem nemala. Možno sa jej niekto zapáčil ale zaľúbená nebola isto...
Len sa bojím, aby to neuhrala do friendzone. Lebo tam to smeruje podľa toho ako sa správa. Dosť mi to vadí a obávam sa odmietnutia v prípade, že by som dal najavo svoje city. Plus by som ju potom stretával každý deň. Takže musím ísť na istotu keď tak. Len neviem ako sa tam dostať...
Ahoj, no ono je to tazke, ked je clovek uz citovo kdesi celkom inde, ale ak sa nezamilovala medzitym do ineho, tak tie najsilnejsie city moze este stale prechovavat prave k tebe, ved rok nie je az tak dlha doba...btw, ake signaly jej posielas, nejake lichotky alebo pdla coho by mohla poznat, ze mas o nu zaujem viac nez kamaratsky?
nieco vymyslis. alebo to nechaj tak, postupne nech si to ona vsimne.